GMOK:s höstmedel (2016-10-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Änggårdsbergen
Arrangör: Göteborg-Majorna OK
Distans: 3,9 km (H40)
Sträcka: 5.75 km
Tid: 55:48
Dags för en av säsongens sista tävlingar. Det fanns lite förhoppningar efter gårdagen, lite terrängkännedom trodde jag mig ha räknat in.

K1 blev lite stirrig när många i min startgrupp stack tidigt upp för berget efter startpunkten, jag stod på mig och fortsatte. Hittade en väg upp längre fram men det var tungt och jag var osäker på var jag var. Jag fick snabbt koll på läget när jag passerade nästa höjdparti precis på det gråa. Därifrån borde jag inte bommat. Kanske skulle jag hållit hårdare på riktningen? Väl uppe på nästa höjdparti har jag inte tappat kollen, gick söder på chans, hittade en annan kontroll och läste in mig. Väldigt tung start.

K2 planen var att gå norr, hitta stigen österut och följa till stigen som går norr vid nästa stora höjdparti. Efter det tänkte jag använda de blöta området för att komma rätt. Utfallet blev annorlunda då jag tidigt hittade en stig (MTB-stråk) som gick norrut. Trots K1 var jag tillräckligt vaken för att inse att det första blöta inte var det jag skulle till, det rätta kom strax efter. Väl uppe på rätt höjdparti fick jag lite hjälp av andra löpare.

K3 kort sträcka men bra orientering, träskbukten var tydlig och jag gick över den till min punkthöjd.
K4 slarvade bort riktningen och fick korrigerar norrut
K5 inledningen var snabb men när jag lämnat första stigen tyckte jag det blev otydligt. Jag lyckades hålla två spår i huvudet och när den första höjden inte stämde stack jag till nästa och fick den snabbt.

K6 långstäcka och dags att byta "område". En idé var att springa norr om sträcket men det hade blivit svårt att hålla koll på alla stigar och jag vill göra något enklare. Det blev då söder och sikte på det större spåret med startpunkten. Det funkade bra, jag trotsade mitt personliga tabu att passera starten under loppet. Kontrolltagningen gick fint men visst fanns det ryggar.

K7-K10 fyra kontroller i rad där approachen var att ta sig ut till spåret, transport, lämna spåret och stämpla.
K11 här var lite mer illa ute, jag lyckades fatta att jag var för långt norrut och korrigerade söder och såg den.
K12-M snabb finish.

Förutom den inledande bommen var det ett bra lopp, en bana som passade mig också.
Visa kommentarer (0)
 
GMOK:s höstmedel (2016-10-23)