Höstbudkavle (2016-10-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Änggårdsbergen
Arrangör: IFK Göteborg
Distans: 4 km (Propaganda röd)
Sträcka: 3:3
Sträcka: 5.72 km
Tid: 50:35
Karin som agerade UK hade placerat mig på tredje och sista sträckan. Soffan startade och kom in som 14, Karin växlade ut mig på ungefär samma placering. Det var ingen klunga när jag drog iväg.

Den övergripande planen var att göra det enkelt, använda stigarna klokt och med försiktighet. Det skulle finnas många stigar som inte var utritade.

K1 ett plotter av stigar och detaljer och jag hade svårt att sålla för att välja det bästa. Funderade på att ta kontrollen nerifrån men tyckte inte jag hade någon bra sista säkra så det blev ovanifrån istället. Jag fick en rygg in på slutet vilket underlättade. Benen kändes riktigt snabba, vilket var en positiv överraskning!

K2 Valde att falla ner i träsket för att nå stig i norr och sedan fortsätta på den vägen. Har bra koll i stort men läste på fel stig och letar på höger sida om den. Inser att jag kunde litat på andra löpare som gick till vänster om stigen.

K3 sakta och säkert, lite osäker på hur långt ner jag ska men annan löpare leder rätt
K4 följer andra löpare och stråk
K5 fortsätter i samma stil
K6 vill ta mig över till storstigen så fort som möjligt, använder sedan den snitslade för att komma så nära det bara går.

K7 åter ut på storstigen, hittar rätt avtag och kan fortsätta ut i tangentens riktning
K8 lämnade stigen för tidigt men tangerade då en annan och kan anpassa mig, skärmen hände synligt.
K9 varvningskontroll, en mardröm. Jag försökte hålla riktning och spana efter stråk, de kom när jag såg skärmen.

K10 måste missat stråket upp med liten marginal, såg inte heller någon skärm. Blev arg och sprang mot högsta höjd för att göra om. Såg andra löpare röja kontrollen när jag var på väg ner.
K11 ner till stig och fortsätter i tangentens riktning
K12 läser från K9 och tycker att det inte stämmer riktigt. Ser stigen en bit på höger och springer dit. Spanar och hittar en kontroll långt bort på vänster, konstigt men det är bäst jag springer dit.
M spurt.

Vi blev 15 av 25 startande.

Jag gjorde en av de mest bomfria stafettinsatserna i min karriär. Det var riktigt kul att springa kavle!
Visa kommentarer (0)
 
Höstbudkavle (2016-10-22)