Dubbelfajten (publiktävling) (2016-09-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ånnaboda-Torsaboda
Arrangör: Örebro läns orienteringsförbund/Garphyttans IF
Distans: 5,5 km (H21)
Sträcka: 4.28 km
Tid: 52:47
Lite känsla av träningstävling. Nästan inga anmälda i 35 och 40 så det fick bli 21 istället. Startstämpling med minutstart. Planen var att försöka få till bättre riktning än tidigare, att använda det vi övade på i Slovakien.

K1 lämnar väg och håller bra riktning, läser av branten och fattar att jag ska sjunka ner höger för att få stenen. Undrar om jag varit snabbare på vägen till höger?
K2 direkt ut till stig, tar ut riktning när jag lämnar vägen. Får branterna och justerar något, touchar släpstigen och drar lite vänster.

K3 drog iväg lite utan plan men insåg sedan att riktning kunde vara bra. Försöker hålla den fortsättningsvis. Passerar sista träsket men borde korrigerat söderut. Istället famlar jag lite bland stenar som kanske är med på kartan eller kanske inte? Andra löpare leder mig rätt och jag får vända tillbaka.

K4 tar ut riktning men ser också att jag kan hålla koll på brunbilden.
K5 direkt ut på stig, läser som att jag kan behålla riktningen på andra sidan vägen. Tyvärr läste jag på fel brant, den jag skulle ha satt på andra sidan höjden.
K6 tar ut riktning och följer, att man ska passera högst höjd underlättar.
K7 försöker hålla riktning igen men drar snett, inser att det finns andra branter än den jag hittar först.

K8 väljer bort väglöpning då det inte känns som en förenkling. Lämnar vägen men lyckas inte hålla riktning då det är ganska tjockt. Det kan jag istället korrigera ute på myren!
K9 kort, sakta och säkert
K10 direkt ut till stig, tydligt lämningsställe vid träsk. Tryckte mig igenom det gröna. Av någon anledning fick GPS nog här.

K11 ungefär som K10, till stig, lämnar och hittar högsta höjd.
K12 bestämmer mig snabbt för väglöpning. Är lite osäker på hur jag bäst ska ta en sådan här kontroll. Framkomligheten var inte så dålig i slänten som jag befarat. Jag hade dock valt att springa upp på stig så långt jag vågade.
K13 här fanns tanken att springa tillbaka ner och sedan runt höjden för att få en mjukare stigning. Valde istället att ta mig ut till slalombacken och sedan kämpa mig upp. Det kändes märkligt att jag aldrig såg masten som skulle vara där uppe.

K14 försöker göra det så enkelt som möjligt, kortaste vägen till vägen och sedan upp på höjden.
K15 vänder tillbaka och springer väg.
K16-M löpning.

Det här kändes faktiskt väldigt kul. Det brukar inte alltid vara så i Kilsbergen. Framkomligheten var som vanligt häromkring. Känslan efteråt var ganska positiv, tycker att jag hade ganska bra koll och lite mer trygghet i riktningen.
Visa kommentarer (0)
 
Dubbelfajten (publiktävling) (2016-09-24)