Swedish League lång publiktävling (2016-04-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brandsbobergen
Arrangör: Kungälvs OK/OK Alehof
Distans: 7,4 km (H40)
Sträcka: 12.05 km
Tid: 137:46
Idag hade jag en mer positiv och förhoppningsfull inställning. Den gamla kartan skvallrade om distinkta och särskilda höjdpartier. Lägg till det den förmodade högre kvaliteten på område, karta och banor pga Swedish League.

K1 ganska lång sträcka, jag ville använda träsken för att säkert komma upp på rätt höjdparti. Är klantig i kontrolltagningen när jag fått första stenen, måste ändå ner i slänten och kolla in en skärm som syntes lite för bra.
K2 använder nu träsken utan att springa så mycket i dem, stämmer av bra med gärdsgården och efterföljande gröna.
K3 fick lite mash-up i huvudet och sprang upp på höjden för att få stenmuren fast jag samtidigt visste att skärmen skulle sitta nere på flacken.

K4 använder de till buds stående medlen för att komma rätt, gärdsgård, höjd, träsk, stig, gå över höjd, fortsätt norrut. Såg många förvirrade själar här och även många skärmar. Tänkte att här kan nog flera snurra till det.
K5 funderade ett tag och bestämde mig för att gå på södra sidan av första höjden. Sköter mig fint hela vägen och försöker springa på lite. Lämnar stråket av vätskekontroller och tar mig upp för branterna, genom det gröna och stämmer sedan av med de högsta höjderna och finner strax min skärm en bit upp. Kände återigen, här kan det nog bommas?

K6 av bara farten samt lite rygg sista biten in
K7 kändes svår försökte hålla bra riktning, tyckte också att jag fick den gula höjden..två gånger men sedan stenen och lite skravel, anpassade tagningen efter det!
K8 såg också jobbig ut. Valde att gå rätt emot höjden med branterna, väl framme kändes det som att norr var närmast runt. Kämpar mig igenom det gröna och tappar koll på riktningen, fattar att jag ska söderut men hur långt bort har jag kommit, vilken riktning höll jag i det gröna? Enligt spåret passerar jag när storstenen men det var inte som jag såg i verkligheten. Snurrar bort mig och får inte ihop det, ser ett vildsvin, springer österut, vänder tillbaka och hittar en mast! Det tar riktigt lång tid att hitta den på kartan. I sydöstra hörnet av 8 satt den. Därifrån tar jag mig sakta men säkert till skärmen. Riktigt surt.

K9 men den här ser ju ÄNNU svårare ut. Jag har lite häng på andra löpare, och jag noterar stenblocken men sedan vet jag inte hur jag ska attackera. De andra försvinner ner i backen men jag vill inte gå för långt ner utan att vara säker. Det enda jag lyckas läsa på är vägen och grusplanen nedanför höjden. Har bara flax när jag hittar skärmen, står en bit ner och ser de andra stämpla sin kontroll, alla andra verkar ha den. Jag ger upp och går åt ett annat håll och där sitter det en ensam skärm utan besökare. Min.

K10 bara att ta nya tag. Jag valde att springa runt det gröna. Det kanske inte var snabbast men jag fick en fin ingång och tar den riktigt skönt.

K11-K12 på samma höjdparti utan problem
K13 gick också fint men jag bågade kanske lite väl mycket

Det här var en väldigt rolig bana och ett ganska kul och omväxlande område. Det var inte så lättframkomligt överallt som jag hoppats på. K8-K9 drog ner humöret ganska mycket. Jag borde kunna bättre.
Visa kommentarer (0)
 
Swedish League lång publiktävling (2016-04-23)