Brösarpslången (2016-04-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brösarp V
Arrangör: Andarums IF/Ringsjö OK
Distans: 7,6 km (H40)
Sträcka: 12.3 km
Tid: 91:12
Brösarp bjöd på blandad terräng. Mycket lövskog med fläckvis taggig undervegetation men det fanns också gräs- och småträdsbevuxna kullar.

K1 lite hattigt och onödiga svängar både på löpsträckan och i kontrolltagningen.
K2 tyckte rakt på kändes meckigt och jag var lite besviken på min egen slarvighet i början så jag bestämde mig för att springa ner till vägen och följa den. Jag hittar upp i rätt sänka och kryssar mellan taggbuskarna och ser till slut min skärm. Det kändes förvånansvärt enkelt. Mitt vägval var nog bra om man får tro winsplits.
K3 här var jag alldeles för jag-svag. Inleder i bra riktning men tappar den och blicken till förmån för andra löpare. Gör omtag från stigen längst upp och har då inga problem att lösa det.

K4 långsträcka! Bestämmer mig för att gå väster om huset, följer stenmuren, inte strikt men jag har koll på den. På vägen bestämmer jag mig för att använda släpstigarna för att närma mig kontrollen. Det är därför jag gör den skarpa giren västerut. När jag väl når vägen känns inte släpstigen som en bra grej och jag ändrar mig, springer runt på vägen istället. Ner i gropen, upp igen. Inga problem med kontrolltagningen men tyvärr en missad chans till bra långsträcka, tappade 2-3 min på väster-giren.

K5 sprang mellan höjderna på släpstigarna, gick över stenmuren och blev förvånad när det var en jättesänka och inte en ås jag skulle passera. Skråade runt sänkan på snitslad stig och följde muren till gropen.
K6 går ner i sänkan och skråar sedan bort mot kontrollen, den satt väldigt öppet.
K7 löser den bra och använder de tydliga hjälpmedlen. Följer stenmuren på andra sidan ån, går upp i en sänka och det går tungt, när jag ändå får gå tar jag mig hela vägen upp och använder sedan nästa omgång stenmurar för att komma rätt.

K8 långsträcka! Bestämmer mig snabbt för att inte springa rakt på. Jag gör den enkla delen, löpningen, bra. Kontrolltagningen slarvar jag bort, är inte riktigt med på att jag ska följa sänkan upp. Jag tar mig upp på en släpstig längs kanten istället men har då svårt att hålla koll på hur långt jag borde gå, fångas upp av en stenmur och ger mig in i det gröna. Analys i QR ger att jag nog tappade 2-4 min i kontrolltagningen, ingen bomtid enligt winsplits.

K9 bra insats, stenmur, upp på åsen, skråa runt, kraftledning, ut på nästa ås.
K10 passerar vägen och kommer ut i sänkan. Tror att jag fladdrat i riktning och är osäker på om jag ska ner eller upp längs sänkan, famlar en del innan jag skymtar huset och fattar att jag ska närma mig det.
K11 över muren, tänker runda trädplaneringen (gröna) men det finns ett bra stråk igenom, över stigen och ner på andra sidan. Rotvältan är tydlig och skärmen syns.

Det här var en väldigt rolig karta med sköna växlingar. Det var väldigt jobbigt också, många Högdalstoppar kändes det som. De hade också lyckats med långdistanskaraktären. Gillar också att det bara var 12 kontroller!
Visa kommentarer (0)
 
Brösarpslången (2016-04-10)