Mälarhöjdens medel (2016-04-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Högdalstoppen
Arrangör: Mälarhöjdens IK OK
Distans: 4 km (H40)
Sträcka: 6.77 km
Tid: 58:55
Dubbla träningar igår, idag dags att utföra. Trodde den här tävlingen kunde passa mig. Nyckeln var att klara av skogsdelen och sedan dra fördel av löpningen runt Högdalstopparna.

K1 mantrat stigvägval till ettan satt hårt i huvudet och det lyckades jag utföra. Det var mycket folk längs vägen men jag lyckades fokusera på mitt och stämde av med en brant på slutet och vek av från stigen lite senare och fick den fint.
K2 tog mig igenom till sista stigen, hoppades kunna komma ut nära branterna och sedan gå upp bortanför. Anade branterna och gick upp lite senare och blev förvånad över hur rakt på jag kom.

K3 spåret ser lite väl hackigt ut, minns det inte riktigt så. Det kanske skulle förklara hur jag tycker min kompass uppför sig för tillfället? Lyckas hålla bra riktning och fick lite hjälp på vägen ner av andra löpare.
K4 ville vara försiktig när det var kort men kunde ganska tryggt följa efter "tåget" från K3.
K5 drog ut konstigt men rättar snabbt, har dålig koll på detaljer men riktningen känns ok. Möter snubben som startade 2 min före mig och får för mig att han bommat. Har jag sprungit för långt? Tvekar, kollar några meter bakåt, sedan framåt och då ser jag den!

K6 återigen ut med kass riktning men jag märker det och försöker kompensera. Möter en brant, yes! bara att smita runt den och upp på andra sidan för att plocka min brant. Där sitter skärmen, stämplar men det var inte min. Fakk, skitosäker, har jag passerat stigen? Fortsätter lite framåt, kändes som fem meter, nej det känns fel, vänder mig om och ser en kontroll vid en brant. Det var väl där jag var nyss..eller? Springer dit och det var faktiskt min. Klart flax.

K7 bra koll och tro på mig själv. Det var inte uppsprunget in till den väl gömda skärmen men antar att det blev det under dagen.
K8 lämnade första stigen för tidigt men fattade det uppe på höjden, antog riktigt att jag passerade nära K1, upp på rätt höjd och i med handbromsen och fick den utan problem.
K9 drog iväg över höjden och tog den lite på O-känsla även om jag tog ett ärevarv nedanför först.
K10 bra avslutning i det här skogspartiet, följde höjden och fortsatte i riktningen, flera andra löpare här. Endast 2 min bommade på den här delen. Bra känsla.

K11 gick upp i backen till vägen och fortsatte runt höjden, lyckades inte lista ut var jag skulle lämna vägen. Väntade uppenbarligen lite för länge. Det hade varit så mycket lättare att gå upp till vägen och ta kontrollen uppifrån.

K12 hade lite häng av Oskar G på väg ut men jag lyckades inte ens hålla honom inom synhåll vilket jag uppenbarligen hade behövt. Försökte hålla koll på vägens svängningar och hade även noterat att jag skulle ner när det blev öppet neråt. Tyvärr tog den senare tanken över och jag kom ner alldeles för tidigt. Såg även spår som stärkte mig i det felaktiga. Velade runt, såg Rotviker, bestämde mig för att ta den nerifrån. Tappade fem minuter.

K13 ut från K12 blev jag förvånad över hur nära vägen kontrollen satt. Ville ta den ovanifrån men ville också vänta ut det värsta gröna och genade endast lite strax innan svängen. Tog den bra men hade det varit bättre att skråa runt?

K14 första tanken var att springa runt, ta den nerifrån, du kommer få hjälpa av folk på väg ut. Istället följer jag en gubbe som tar stigen upp i backen. Det kanske inte är så dumt att gena lite ändå? Det var taggit att ta sig igenom.

K15-K16 trött och tappad tro, till K16 först och sedan bort till K15 och tillbaka till K16 igen.
K17 läste nog fel på riktningen. Ville gå mot bostäderna och använda de för att styra runt. Kommer ut till de större stigarna och fattar en del av felet. Den andra delen fattade jag när höjden var lite väl stor och hög. Jag fick fortsätta parallellt med stigen.
K18-M inga problem.

Det här var ändå ett roligt lopp. Bra fixad bana på lite magra områden. Jag lyckades klart bättre i min svagare del och klart sämre där jag skulle kunna löpa. Det var inte bara den lite större bommen, även de andra splitsen var svaga pga dåliga vägval och en överskattad löpform.
Visa kommentarer (0)
 
Mälarhöjdens medel (2016-04-03)