Panvåren, natt (2016-03-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kronoskogen
Arrangör: OK Pan-Kristianstad
Distans: 7,3 km (H40)
Sträcka: 5.53 km
Tid: 39:08
Premiär i H40 men inte riktigt på riktigt. Det här var ju natt och masstart. Samma skog som inledningen 2013. Då stekte jag loppet redan till K1. Kanske hade jag lärt mig lite sedan dess? Planen var i alla fall att ta det lite coolare och ha bättre koll själv. Kolla mindre på andra.

K1-K7 gick ganska bra, hade grov koll och ryggar och lampor att följa. Gjorde lite egna vägval till både K6 och K7.
K8 har inte riktigt koll på vart på höjdpartiet jag är, blev uppfångad av stigen bortanför.
K9 gick ut snett från K8 och parallellfelar på grönområdena. Tror att jag rundar, det mindre vänstra. Försöker sedan tolka allt utifrån de förutsättningarna. Fortsätter att trassla runt ganska länge, gör till exempel ett frivarv runt K9 utan att fatta läget men hittar till slut K10 och kan lösa två flugor i en smäll. Detta ledde till toppsplitt till K10..det var det väl värt?

När jag står på stigen NV om K10 går Rotviker i mål som segrare. Jag passade på att fundera ut en plan för K11 som jag sedan utförde klockrent. Avslutningen av första slinga hackade lite och vid varvningen noterade jag 56 min på klockan. Läge att skärpa sig lite.

K1-K4 är klart säkrare och noggrannare. Strax innan K5 är jag på väg att gå bort mig vid grönområde igen. Med stor osäkerhet lyckas jag vända på steken och hitta rätt.

Det fortsätter hacka men jag tar mig igenom. Lampan lyste hela vägen. Jag hann i mål för att se Rotviker på prisutdelningen.

Imorgon blir det på riktigt!
Visa kommentarer (0)
 
Panvåren, natt (2016-03-04)