Löpex Vinterserie del 5 (2016-02-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stadsskogsskolan
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 4,9 km (Mellan herrar)
Sträcka: 7.29 km
Tid: 59:14
Dags igen, träningstävling. Nu i Lindesberg på karta jag inte provat förut.

K1 fladdrar iväg och kommer inte ur första skogspartiet där jag tänkt men anpassar mig snart och justerar tänket. Lämnar stig och följer rågång, lämnar sedan den men har inte riktigt koll på var. Blir uppfångad av stor skärm vid sten nära stig. Det var en skolskärm med stiftklämma och jag läser in mig. Hittar tillbaka till rätt sten men skärmen med SI-enhet är liten, klart oväntat.

K2 vill gå på grov riktning, styra med hygget och komma ut på stigen mha stig. Funkade bra. Fortsätter på andra sidan och tänker att jag ska kunna se sten på höger. Finner mig på rejäl släpstig med hygge framför, bautasten höger, normal sten vänster. Hygget och stenarna måste ha stämt, den här släpstigen finns inte med och bautastenen kanske inte är så stor egentligen? Springer dit, ingen skärm. Jaha, då får jag väl testa den vänstra då. Ingen skärm. Fakk, nu ser jag bautastenen på kartan, den är inbakad i siffran 2. Min sten var inte stor och jag passerade den på försök 1 utan att se den lilla skärmen. Så slarvigt.

K3 känner mig lack slarvar iväg i kontrolltagningen och är vid min punkthöjd utan att se lillskärmen. När ska man praktiskt fatta att det är små skärmar som kräver lite mer av orienteraren? Du såg det redan vid K1, anpassa dig då.

K4 tar stig i början, viker av i kurvan och försöker hålla riktning. Har för mig att jag var närmare storstenen. Kom i alla fall lite för långt norrut och korrigerade.

K5 följer staket och dike, svänger vid hus och ser skärmen efter träsket. Klart bättre nu men lite turligt kanske.

K6 långsträcka, kortaste väg till stig och välj väg. Lufsar på och funderar flera gånger på vilken väg som är bäst. Är försiktig på slutet och har även lite hjälp av andra löpare.

K7 vill ta hjälp av bågbranten, anar den också och viker ner i sluttningen men skärmen var svår att se nere på backen.

K8 över parkeringen, förbi skolan och upp på höjden, får stenarna strax innan och ser sedan skärmen.

K9 för mycket stigar, försöker hålla riktning men stigarna slukar mig jag kommer snett. Identifierar min stig och girar rätt, ser den tidigt från stigen.

En halvtaskig insats men det var första gången på ett tag. En månad av förberedelser återstår innan PAN-våren.
Visa kommentarer (0)
 
Löpex Vinterserie del 5 (2016-02-07)