Vinterserien (2016-01-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet, Kärrtorp-Björkhagen-Hammarbyhöjde
Arrangör: Skogsluffarnas OK
Distans: 7,1 km (Banan A)
Sträcka: 10.42 km
Tid: 91:06
Årspremiär på bekant mark. Valde längsta banan för att få lite tid och förhoppningsvis fart i benen.

K1 fokus stig så långt som möjligt. Försökte använda sista träsket för att komma in rätt men blir stående uppe på höjden, tittandes på andra förvirrade löpare. Till slut hittar de rätt och jag lufsar dit.
K2 inga konstigheter, hade en rygg som delvis hjälpte, delvis förvirrade.
K3 idén var att gå på norrpil med tryggheten att jag skulle känna igen på sista stigen. Kände att jag fladdrade något i sidled men läser tyvärr inte in mig i sidled när jag väl kommer fram till de sista stigarna. Famlar hit och dit och läser in mig på stigen mellan K4 och K5. Går tillbaka till K4 och följer sedan spåren tillbaka till K3.

K4 följer spåren tillbaka
K5 går upp på stig och viker av vid stigkors och får även upp spåret på slutet.
K6 söderpil och spår
K7 tar fel riktning ut men inser det och tar mig ner till stigen. Lämnar den söderut ett spår för tidigt. Fattar läget efter att jag mött andra löpare som jag kände igen från K3-K4.

K8 söderpil och spår
K9 springer runt på elljusspåret, tänker springa nära K10 och fånga upp spåret dem emellan. Vek av för tidigt och hittade bara spår i konstiga riktningar, fattade det som tur var. Lyckades inte få ihop det då jag ännu inte fattat att jag vek av för tidigt. Andra löpare räddar mig från större tidsförlust. Det här var klantigt utfört. Där jag skulle vikit av skulle jag haft höjder på båda sidorna, där jag vek av kollade jag bara höger höjd, brydde mig inte alls om vad som fanns på vänster sida. Väldigt typiskt mig att inte säkra upp detaljerna.
K10 försöker följa spår men lyckas tappa bort det på vägen. Fortsätter ändå på riktningen och läser in mig mellan höjderna och ser sedan spåret igen.

K11 tar mig ned till elljusspåret och får sedan upp spåret hela vägen in
K12 var ganska enkel och på slutet fick jag en rygg också.
K13 den här enheten skulle tydligen inte sitta ute. Hade fortsatt rygg en bit. Jag hade uppenbarligen inte riktigt koll själv då jag aldrig var framme vid rätt punkthöjd.

K14 hade Stuarts rygg söder om träsket och kunde hitta fram till branten.
K15 slarvar igen, fortsätter lite längre på nord-syd stig men agerar som om jag inte gjort det. Ursprungsplanen var att attackera söderifrån men när jag passerat x fattade jag att jag var på norrsidan.
K16 elljusspår och stråk
K17 avslutar klantigt och tappar till jumboplatsen. Känner mig säker på att få den enkelt när jag springer utmed branterna och sedan upp, snurrar runt och tittar på elljusspåret från alla håll innan jag ser den.

Det var ingen bra årspremiär men det var skönt väder och en rolig bana. För mig är det alltid en utmaning att springa på den här stigrika kartan. Kan tydligen inte vara nog försiktig.
Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien (2016-01-03) Vinterserien (2016-01-03)