Natt-KM (2015-11-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet, Nackamasterna
Arrangör: Kristoffer Edshage
Distans: 5,7 km (H40 utom tävlan)
Sträcka: 8.42 km
Tid: 80:34
Natt KM i mardrömsterräng. Har alltid haft det tufft och jobbigt runt masterna. Var orolig för det här men tänkte att om jag är försiktig och noggrann går det nog fint.

K1 långsträcka direkt. Tuggar stig mot masterna. Hur tar jag enklast kontrollen? Kan inte stiga mig riktigt nära. Väljer att följa det större träsket söder om strecket, förhoppningsvis kan branterna hjälpa mig också. Lyckades fint, betade av två höjder efter sista branten och kom upp till de fläckvisa träsken och fick sedan sällskap av Gurraberg sista biten in.

K2 följer efter en Gurraberg och funderar på om jag ska säkra söderut mot stig. Då sprintar Nylund förbi och vi andra följer. Trasslar mig igenom det ljusgröna och når snart stenen.
K3 Nylunds lampa försvinner längre och längre bort men jag ser stämplingen.
K4 söderut mot stig, driver avsiktligt snett för att veta hur jag ska svänga på stigen. Kommer ut bakom tillfälligt ensam cyklist, strax efter röset väntar de andra. Siktar mot det större träsket efter stigen och låter mig inte luras av de mindre på vägen. När jag kommer upp ur det ser jag en reflex längre bort till vänster, känns inte helt bra att lämna mitt spår men ju närmare jag kommer desto mer säker på att det är rätt blir jag. Strax efter stämpling kommer en svärande Nylund söderifrån.

K5 jo jag såg faktiskt att det var branter på vägen. Ville gå söder om men den vägen tog Nylund och jag ville inte följa hans rygg. Istället blev det rakt på, rundande söder om och tappade en del tid på detta. Det här var bara början, hur ska jag ta kontrollen? Trodde inte på att jag skulle kunna fixa detta. Försökte hitta rätt ställe att lämna stigen och sedan gå så rakt jag kunde, best case ser jag reflexen, lite sämre case och jag studsar på stigen. Janne fortsatte längre på stigen så jag vek av tidigare. Janne nådde kontrollen före mig och berättade det...annars vet jag inte hur det gått. Sverker kom stormande strax efter mig.

K6 ser klart lättare ut! Kom ut på stigen och hade koll, följde stig höger med fortsatt koll. Viker lite mer norr och fortsätter sedan läsa som om jag är ett stigparti längre norrut. Gör en attack mot förmodad kontroll, inget napp. Såg flera reflexer på träd i rad, tänkte att det är inte min kontroll...rätt, men det var stigen jag borde tagit. Vände tillbaka till stig för omtag. Träffade Linnea med bruten hand, peppar en minut sedan lufsar hon hemåt och jag med ny info mot K6.

K7 stigval självklart men vilken? Efter lite velande kör jag upp förbi masten och sedan in där jag kom ut tidigare. Har bra koll på höjden och lämnar stig vid träsket och rundar sedan till min brant.
K8 vill följa stig ner till badet och sedan ta hjälp av detaljerna på vägen upp. Tappar bort min stig och tror det mörka svarta jag ser nedanför är sjön men det stämmer inte alls med riktningen. Känner mig förvirrad. Vågar inte springa ner mot "sjön" men vill inte heller springa i fel riktning. Det blir ett snurrigt mellanting. Trampar ner i en håla och tycker det låter som knät krasar, blir mer rädd än känner smärta. Hittar strax en lovande stor stig som går neråt. Ser husljus...andra sidan sjön, nej startområdet såklart. Omständig väg men en bra ingång till kontrollen i alla fall.

K9 kändes enkelt att följa stig, få ledningen och sedan upp i backen. Centrumbäst på sträckan.
K10 siktar mot rätt höjd, den kom fortare än jag trott men branterna gick inte att ta miste på. Tycker mig få några av de små träsken uppe på men hittar inte reflexen där jag vill ha den. Vänder på huvudet och ser den på annat ställe, helt ok för mig.
M försiktigt hela vägen in, såg aldrig vägvalet på vänsterkanten.

Kände mig riktigt nöjd och glad efter det här loppet. Tyckte det var mycket som jag gjorde riktigt bra. Fattade galoppen på något sätt. Fick ihop verklighet och karta. K1 och K4 var riktigt kul att klara så bra. 16 min bomtid enligt winsplits låter mycket men i det här området är det inte så illa för min del.
Dölj kommentarer (1)
Henning: Som vanligt kul att läsa dina utförliga minnen från banan.
Lägg till kommentar
Spara
 
Natt-KM (2015-11-05)