Veteran-SM lång (2015-09-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ramnäs östra
Arrangör: Hallstahammars OK/Surahammars SOK
Distans: 7,6 km (H35)
Sträcka: 10.5 km
Tid: 98:00
Men det var väl själva fan att man ska sumpa K1 så ofta och så klantigt. Gå bara rakt söderut, direkt eller efter lite senare? Du hittar då stigen från igår som är minst lika tydlig idag. Följ den västerut till superstein från igår eller kanske stigkröken? Eller så kan man gå lite löst på riktning och inte ha någon större koll på detaljer och hoppas det löser sig. Det hade funkat till två andra skärmar som jag hittade men de fanns inte på min lista. 9 min vaskade.

K2 jävligt arg springer jag stig och hänger efter en annan snubbe som smiter runt höjden. Jag försöker hålla min riktning och hoppas få sjöträsket. Tycker mig ana de på vänster och känner mig trygg. Vet också att det finns uppfångare bakom och så blir det också. Snubbar på tråd vid de gamla jordkällarna men skärmen är inte så långt borta.

K3 följer väg så långt det går, vill avvika så jag kan gå rakt öster och får också första stenen. Tycker området bara är platt och otydligt, känner mig osäker. Hör ett pip bakom mig och vänder glatt om!
K4 känns snällare och jag har också riktig bra koll. Norr till väg, driv lite ost. Fick stenen på andra sidan träsket och fortsätter till höjden och min sten. Ibland kan man.

K5 ? Hur ska jag lösa den här? Kan inte springa och läsa på allt, skulle ta år. Stig? Rejäl omväg och jag ändå inte särskilt nära. Grov riktning och worst case uppfångad av flod eller väg, best case läser jag in mig på vägen. Tuffade på och blev själaglad när jag strax innan K7 såg en skärm vid lagom hög sten men det var inte min. Försöker hitta tillbaka till min riktning igen. Ser en snubbe jag tror är i min klass. Fortsätter tillbaka i hans spår och kommer faktiskt på K7. Gott nu vet jag säkert! Löser K5-K7 bra.

K8 känns klurig men jag bryter ner. Efter diket styr jag upp på höjden och försöker följa nästa men känner inte den riktiga närheten till träsket. Kommer snart upp till dikeskorsning och blir säkrare och kan styra rätt.
K9 svårt igen. Kan det inte släppa lite snart? Följer dike och kommer upp på höjden. Dike x2 och sedan rejälare höjdparti, yes. Har svårt att få ihop alla detaljer men fortsätter på riktning och får den större höjden i söder och sedan rätt över till den lilla framför mitt träsk. Kändes riktigt skönt.
K10 på riktning och över första höjd, lyckas missa att se stenen men får nästa höjd och följer den nedanför in till skärmen.

K11 inte nu igen. Försöker gå SV för att få de stora träsket säkert. Det lyckas fint och nu vill jag klafsa över för att förhoppningsvis få superstein på andra sidan. Väl över ser jag den faktiskt och kan styra rätt den sista biten!
K12 bra koll på riktning och höjder.
K13 känns safe, vet sedan igår att den höjden är tydlig och den syntes också tidigt i verkligheten. Många andra där då också.
K14 oroar mig och jag väljer stig med samma avtag som igår. Hoppas kunna känna igen mig från igår och kanske få den stora stenen på vägen. Det lyckas klockrent och från stenen går jag på riktning i ett stråk och när jag ser en fotograf är jag helt säker.
K15-M tog en omväg via gårdagens brant bara för det såg brötigt ut andra vägen. Upploppet ännu lerigare än igår och farten därefter.

Förutom K1 bommade jag 3.30 vilket är jättebra på en sån här bana. Väldigt mycket orientering, inga "sköna" löpsträckor för min del. Ger mig godkänt för att jag fixade så mycket som kändes så svårt.

En väldigt trevlig SM-helg där jag lyckades sköta mig bra. Klubben tog 5 medaljer på 5 lopp!
Visa kommentarer (0)
 
Veteran-SM lång (2015-09-20)