Veteran-SM medel (2015-09-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ramnäs östra
Arrangör: Hallstahammars OK/Surahammars SOK
Distans: 4,2 km (H35)
Sträcka: 5.21 km
Tid: 43:48
K1 jättekort, lyckas pga god riktning, hade inte superkoll.
K2 försöker hålla riktning i grunden och vet att jag ska skära igenom träsk och sedan upp på andra sidan. När jag kommer upp korrigerar jag mot högre höjd och finner rätt.
K3 riktning i grunden, träsk-över höjd-träsk-min höjd. Passerade beståndsgränserna utan att riktigt notera det. Var osäker. När jag kommit upp på höjden ser jag den dock och korrigerar.
K4 har lite häng som förblindar, sprang tätt förbi och fick vända tillbaka.

K5 blev en minuts bomtid här. Dålig riktning och för dålig koll, tror jag försökte sikta söder vid de tre stenarna men vred för sent och hittade grannkontrollen. Bestämde mig för att gå uppåt på höjden och får den strax. Lite flax erkännes.
K6 vill följa höjden bort och sedan sikta rätt. Glider av höjden på norrsidan men är med på det och stolpar ut i träsket. Spanar söderut och ser mitt höjdparti. Efter den osäkra K5 kändes det här extra skönt.
K7 försöker hålla riktning, ser inte första stenen men tycker mig få den andra. Går väldigt försiktigt på slutet och blir orolig men några steg till och så sitter den där.
K8 ska inte var några problem, inte ens med min dåligt riktning. Ser den rätt höjden men tycker den längre fram på höger är gulare och lufsar dit. Bommar en minut till.

K9 inga problem, K10 någon hängde mig men inte längre än att han korrigerade för min riktning och till slut visar mig rätt.
K11 såg svår ut och jag väljer eget vägval. Siktar mot höjd söderut. Uppe på nästa höjd anar jag hygget och fortsätter så jag är säker. Passerar träsk och ser det rejälare höjdpartiet och vrider upp mot mitt träsket. Inne i ringen ser jag en löpare komma ut från skärmen.
K12 väljer ett annat vägval nedanför höjden och kommer nog ut på vägen först. Glider av från stigen och försöker ligga ovanför blötsänkan. Är osäkert och den andre kommer mer vänster och rätt på skärmen, jag får korrigera.

K13 han funderar och går mer söderut än vad jag vill. Jag vill nå stig så fort som möjligt. Tycker den ser skitsvår ut men försöker intala mig att det ska gå. Fortsätter på stig till superstein, går norrut och tycker mig nå stigen. Då vrider jag lite väster och tuggar på, tycker mig få träsket men vågar inte vara helt säker men precis då dyker två andra gubbar i min klass upp och saken är biff.

K14 vi tre håller ihop hyfsat, de har koll och jag har koll i stort. Misstänker att stenen kommer vara tydlig.
K15 den förste drar ifrån och nu är vi två. Jag lufsar efter och försöker hålla koll i stort vilket funkar.
Vi sprintar så gott det går i lervällingen och stämplar målet samtidigt. Han hade tydligen startat 4 min före mig.

Det här var en av de renare medeldistanserna den här säsongen. Precis som många andra lopp var jag lite illa ute några gånger medan jag hade bra koll i andra lägen. Den stora skillnaden var att jag undvek de allra fetaste bommarna. Sjukt nöjd med insatsen!
Visa kommentarer (0)
 
Veteran-SM medel (2015-09-19)