SM lång - publiktävling (2015-09-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Muskö
Arrangör: Haninge SOK
Distans: 4,5 km (H21)
Sträcka: 6.99 km
Tid: 66:05
Medeldistans på lång-SM.

K1-K3, har grov koll men häng på olika löpare.
K4, slarvar iväg lite på andra sidan vägen och missar avtagsstenen. Inser att riktningen fel och hittar ner till fältet. Försöker hålla rätt riktning efter fältet men känner att det svajar lite. Vågar inte tro att jag är så rätt som jag är när jag tagit mig igenom det gröna, men där sitter den.
K5, tog hjälp av stig och fick obedd hjälp av annan löpare som berättade att den satt en bit bort.
K6, går lite för rakt norrut. Hittar två andra kontroller och får hjälp av det. Fick bomtid men jag är nöjd med lösningen.

K7. Valde stig runt och sköter mig bra, såg också den gula remsan där K8 ska sitta.
K8, hade inga problem att hitta tillbaka till remsan.
K9, kör på i ett stråk och följer sedan stig. Går helt rätt upp på berget.
K10. Vill följa stig till bortre delen av berget. Vek av för tidigt en gång men inser misstaget och kommer tillbaka. Passerar röset och ser strax skärmen sedan försvann den för mig igen, bara tillfälligt dock.

K11-K13, hamnar i ett tåg och jag tuffar med. Inte fort men rätt.
K14, lämnar stig vid sten helt enligt plan. Försöker hålla bra riktning men dras bort. Ser att andra löpare har bättre väg som dock drar i fel riktning. Lyckas inte slita mig från dem och hamnar vid fel skärm. Vänder tillbaka och ner och gör ett nytt försök från stigkorset. Slarvar bort det och hittar samma skärm som sist. Springer nu tillbaka mot storbranten bakifrån och har inga som helst problem att trots lågt fokus att hitta rätt. Högsta höjd hade varit ett bra riktmärke så här i efterhand. 9 min till skogen.

K15-K17 har häng och hyfsad koll. K15 syntes från stigen. K16 kändes fel men de andra hade rätt. K17 de andra var tveksamma men jag trodde de skulle lösa det, vilket de gjorde.
K18, slarvet fortsätter och straffar sig lite mer här. Flänger ut i dålig riktning och inser efter ett tag att jag ju bara ska ut till stigen, inga konstigheter. När jag väl lämnar stigen för att ta kontrollen är jag nära att dras iväg åt fel håll men jag lyckas slita mig och vända rätt.

Ja. Mycket funkar men ibland har jag flax. Jag har tråkiga tendenser att dras med till fel grejer och släppa kollen. Väldigt kostbart. Säsongen snart slut nu. Nästa helg blir det allvar för näst sista gången.
Visa kommentarer (0)
 
SM lång - publiktävling (2015-09-13)