DM natt Stockholm (2015-09-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Flemingsberg
Arrangör: OK Älvsjö-Örby
Distans: 6,9 km (H35)
Sträcka: 13.89 km
Tid: 123:47
Ville ha lite mer fart idag, trots allt DM och antagligen massor med möjligheter till stiglöpning på natten. Vila kan jag göra vid kontrolltagningen.

K1-K3 känns svajiga och det klickar inte riktigt men ändå hyfsat. Jag har haft hyfsad koll.
K4 bommades med 12 min. Kommer ner till stigen med vetskap att jag inte kommit ut där jag tänkt men tycker ändå att det stämmer (vilket det gjorde). Slarvar bort riktningen upp på första höjden, blev girig och tänkte att det där bort måste vara min höjd..utan att fråga kompassen. Väl ute på stig i väster blir jag skitosäker. Missar ett försökt till men på tredje gången sitter det med hjälp av diket.

K5-K7 går helt ok, väljer stig och försöker hålla hög noggrannhet. Hittade södra stigvalet mot K7 och det kändes rätt, ingången till kontrollen var nog enklare därifrån.

K8, lyckas inte förstå vart jag ska lämna stigen. Fick fortsätta ner och fångas upp, ta den från andra sidan.
K9 möter the Lentil när jag är ute på stigen och känner både lättnad och stress. Måste komma till K9 först! Lyckas.
K10, här någonstans passerar han mig dock. Kanske borde jag sätta som regel för mig själv. Om du ska ut på stig, ta kortaste vägen dit. Får inte omgivningarna runt eljusspåret att stämma. Springer en bit extra för att säkra upp.
K11, liknande problem som K10. Ser inte de tydliga stigarna och får ta andra vägar.
K12 följer fel stråk när jag lämnar stigen och vill bara hem. Hittar grannkontrollen och kommer sedan in från ett bättre håll där jag ser rätt stråk.
K13 blir komisk. Har inte koll på att jag från början är ute på stora spåret och svänger höger istället för att fortsätta NV mot vägen. Löper sedan på med sporadisk koll på kompass m.m. Inser att saker inte stämmer och springer in bland husen. Måste hitta asfalt.

Nattsträcka på stor-kavle? Avslås.
Visa kommentarer (0)
 
DM natt Stockholm (2015-09-04)