För-SM medeldistans (2015-08-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ektorp-Tornberget
Arrangör: Hellas orientering/OK Södertörn
Distans: 4,6 km (H35)
Sträcka: 7.11 km
Tid: 94:38
Trodde vi skulle få lite mer mastnära terräng. Kommer ihåg att det är riktigt klurigt där. Nu blev det en annan del av kartan som jag antog också skulle vara klurig. En klar defensiv approach var planen, försiktigt och rätt.

K1, halkade ner lite för långt och fångades upp av släpstigen.
K2 har lite problem med riktning men kommer ner i rätt sänka och fattar att jag ska NO när jag kommer upp på höjden.
K3, har lite dålig koll och saknar en klar plan. Hoppas att min riktning är bra nog. Det var den inte men känslan att jag drivit för mycket höger var rätt. Det fanns mycket hjälp på vägen och jag kan inte ursäkta mig.
K4 fixar jag bra, kommer över rätt och ner går rätt i träsket, sedan kommer punkterna och min höjd.
K5 var en sådär insats. Saknar återigen detaljerad plan men när jag passerat träsken är jag med på att det är stenigt och väl uppe ser jag kraftledningen till vänster. Borde haft bättre koll på de större höjdformationerna. Hade lite häng av ett par grabbar som sprang tillsammans, de och några andra bommar lite också men leder mig rätt.

K6. Min förenklingsplan är att lämna stigen i kröken och följa träsket och sedan lämna det på "rätt" ställe. Jag är medveten om att jag kan bli uppfångad av träsk på andra sidan höjdpartiet. Saknade återigen kontrollen på de små detaljerna men känner att jag gått lite höger och efter lite tvekan girar jag vänster och får den strax.
K7. Branterna tvingar mig ur riktningen. Borde såklart korrigerat detta i träsket då den eventuella svårigheten låg i att komma upp på rätt höjd. Nu tar jag mig liksom runt träsket och har hyfsad koll men är väldigt osäker. Blir stående nedanför min höjd i 3 min och försöker bekräfta eller förkasta om jag är rätt. De två grabbarna från K5 dyker upp och snackar mycket vilket stör mig. När de dragit går jag upp på höjden och hittar förvånansvärt enkelt min kontroll.
K8 disciplinerad riktningspromenad!
K9 blev riktigt bra slalom-O. Hade riktigt bra koll och samlingen med småhöjder var tydlig.
K10, ville ha kontakt med första träsket för att sedan nå det som låg framför kontrollen. Kommer över precis vid branten och studsar tillbaka och runt till min sänka.

K11, använder väg så långt det går, får även hjälp av andra som strömmar i samma riktning precis innan.
K12, tycker spåret ser konstigt ut. Följde släpstig ut till ledningen men samtidigt var det mycket som kändes konstigt precis efter att jag passerat ledningen så det kanske stämmer i alla fall. Vred i alla fall tillbaka och fann delningen av de två höjderna och kunde fortsätta över höjden och ner till min sten.
K13. Efter diket hittar jag ett bra stråk som leder mig ända till ledningskorset. Jag följer motorcykelstråket så långt det går och försöker hålla rätt riktning och hålla koll på höjdkurvorna. Tyvärr var jag sjukt nära utan att se den. Tappade 3-4 min på den svängen och Grafström smög förbi och stämplade den precis innan.
K14. Kanske borde jag sett det här som en varning och försökt använda stigen. Istället trycker jag mig in i en gran som river av mina glasögon. Det tar en liten stund innan jag hittar dom, det är så mycket lättar med än utan. Därifrån, med tappat fokus drar jag mot stigen. Fattar alltså inte, försöker inte heller fatta hur nära jag var där. Inga problem från stigen och inte heller med avslutningen.

Tyckte det här var ganska roligt. Det var klurigt men jag höll mig i skinnet. Enligt winsplit bommade jag ca 10 min. När jag inte höll mig i skinnet hade jag ändå en bra känsla av vart jag skulle. Noterar också att jag lite väl ofta saknar en tillräckligt klar plan. Det blir lite som det blir vilket är ok till en viss gräns men när man väl får en hint, "nu är du här", borde jag var ännu mer noggrann.
Dölj kommentarer (2)
thElentilus a.k.a. medaeum distancius phenomeae: "K15-mål: Sinkades av en klubbkompis vid sista, därav det röd-gula spåret."
Henrik Hellborg : Men vi hade ju inte setts på länge, klart det viktiga behövde avhandlas innan målgång!
Lägg till kommentar
Spara
 
För-SM medeldistans (2015-08-23)