För-SM långdistans (2015-08-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ektorp-Tornberget
Arrangör: Hellas orientering/OK Södertörn
Distans: 7,9 km (H35)
Sträcka: 13.32 km
Tid: 138:08
Förstod att det skulle bli klurigt här. Ville komma tillbaka till det noggranna och säkra som fanns under våren.

K1, tycker träskvägen känns säkrast och hoppas att det flacka området där jag ska vika av är tydligt. Trots att allt det stämde går jag förbi och tvingas vända tillbaka. Jag såg aldrig stigen som kunde fångat upp mig.
K2. Följer träsken som leder mig rätt.
K3, tror att det är säkrare och gå runt höjden. Går upp lite tidigare än jag tänkt men kommer på en skärm som avslöjar var jag är. Håller en tillräckligt bra riktning men får rastipanik och kollar in en annan skärm trots att en sten bekräftat läget.
K4, bra riktning och jag lyckas även om det inte alls verkar stämma när jag kommer fram.

K5. Siktar på stigar så långt det går och kontrolltagningen är lätt.
K6 ser skön ut med vägar och stigar. Tyvärr lyckas jag trassla till det lite mer än nödvändigt. Flera tveksamheter på vägen men tillslut når jag fram och får även vätska. K7 av bara farten.
K8. Stig känns som det självklara valet, så nära det går. Är försiktig när jag lämnat stig men ändå väldigt osäker i ringen och börjar tro att jag är någon annanstans. Ser skärmen precis innan jag hinner ändra planen.
K9-K10 går på bra riktning. Har antagligen aningens tur i kontrolltagningen av K10, den kändes ganska gömd.
K11 blev resans bom. En hel kvart försvann i onödan. Jag gick upp för tidigt men läste in mig på ett vattendrag. Därifrån är jag för nonchalant och lyckas passera träsket över till andra sidan utan att märka det. Har antagligen tur att det inte blev värre än 15 min bom då oväntad och obedd hjälp dök upp. K12 var enklare och stig fanns till hjälp.
K13 låg precis utmed snitslingen och jag skyller på trötthet. Vek av för tidigt och letade. När jag väl vände tillbaka kändes allt så lätt och självklart. Behövde inte ta många steg från snitslingen för att se skärmen.
K14. Väljer snitslingen som det enda enkla och raka. Slarvar till kontrolltagningen men förlorar inte mycket.

Det här var varmt, jobbigt och klurigt. Precis som väntat. Jag var i området för 5 år sedan på en sommarserie. Gissar att jag kommer få se mer av det området imorgon. Väl i mål kändes det som att klockan gått lite väl långt. Trodde inte det tagit så lång tid. Ger mig själv godkänt då jag tyckte området i början var klurigt. Hoppas kunna hålla i disciplinen imorgon.
Dölj kommentarer (1)
Ågren : Fint skrivet som vanligt herr Hellborg men det är fel karta till texten!
Lägg till kommentar
Spara
 
För-SM långdistans (2015-08-22)