Scottish 6days D5 (2015-08-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Affric South
Arrangör: Scottish 6days
Land: Skottland
Distans: 8,2 km (M35L)
Sträcka: 13.03 km
Tid: 151:12
Jag blev riktigt uppskrämd innan start. Klubbkamraterna som startade tidigt hade haft det skitjobbigt med ljung, ormbunkar och fallna träd. När det var dags för oss sent startande var det uppsprunget och inte alls så jävligt.

Började fint och säkert K1-K3 men spränger loppet på K4-K5. Till K4 har jag bra koll länge men tappar den uppenbarligen efter att ha passerat det första gröna. Vi var många som snurrade i de krokarna. Antagligen följde jag efter någon som såg säker ut.

Plöjde stråk till K5, stråk som visserligen inte kändes hundra men väl tillräckligt bra. Det var tillräckligt bra men jag var inte uppmärksam nog. Efter flera osäkra snurrar och diverse hypoteser hittar jag rågången. Jag var framme och nosade på den långt tidigare utan att fatta det. Drygt 25 min åt skogen på de två.

Skötte mig bättre resten av vägen. Bra med vägen till K9 och kontrolltagningen. Såg faktiskt en skärm vid sten en bit innan branten men jag var säker nog för att inte springa dit!

Blev uppfångad av stråk mellan kontroller till K10, K13, K14 och K18. Inser då att man kan vara ännu mer synisk när stråken är uppsprungna. Det är en lärdom om orientering men man missar att lära sig orientera.

Med tanke på de låga förväntningarna jag hade var det här roligare än väntat men bitvis väldigt jobbigt. Till K9 och K10 var jag helt färdig. Resultatet blev också bättre än dag 1 och 2.
Visa kommentarer (0)
 
Scottish 6days D5 (2015-08-07)