O-ringen Borås etapp 4 (2015-07-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Laggarebo
Arrangör: O-ringen
Distans: 4,5 km (H35)
Sträcka: 6.23 km
Tid: 61:48
Medeldistans är svårt. Jag blir lite mer stressad än på långdistans. Det kan komma så fort man missar lite.

K1. Startpunkten lämnade oss precis vid en tydlig höjd. Det var bara att runda den och ta sig upp på nästa.

K2. Håller riktning efter träsk, tar mig förbi stenarna och viker upp i sänkan.

K3. Klart defensivt stigvägval som dessutom blir längre än vad jag tänkt. Kommer in norrifrån med bra koll dock.

K4. Försöker hålla riktning och lyckas bra men blir störd av alla andra som fladdrar runt. Hade väl inte heller koll på de sista detaljerna. Tror att jag drogs till någon annan kontroll istället.

K5. Tog hjälp av vägen och gled av i kurvan, passerar stenar och träsk, får min sänka.

K6. Passera träsk rätt och vrida upp till min del av höjden.

K7. Skönt med längre sträcka tänkte jag men satte i halsen efter ett tag då jag insåg att jag släppt kollen. Försöker hålla en bra riktning och litar på att mitt höjdparti ska vara tydligt, det såg i alla fall ut så på kartan. Där jag kom upp ur träsket var höjden inte så rejäl vilket gjort mig osäker, såg en skärm som jag visste inte var min men kollade in den och såg att det var en granne till min. Jag fortsatte således över krönet och ser min skärm!

K8-K9-K10. Har ganska bra koll på träsken och lyckas komma upp på rätt höjder. Väl där är det inte så svårt att hitta rätt. Det är också mycket folk i omlopp som kan leda en rätt.

K11. Det svajade lite mer här men tillslut lyckades jag räkna rätt bland höjderna och fortsatte framåt och satte den.

K12. Kommer över diket och det känns rätt, drar iväg till en alldeles för tidig skärm och blir osäker. Fortsätter söderut och studsar i SO på höjden, fattar det och styr rätt. Firar med att plocka högsta höjd på väg ut till drickat.

K13. Rundade det gröna efter röda korset och följer stråket, passerar kallt en annan kontroll och fortsätter i bra riktning och får mitt träsk fint.

K14. Ville runda det gröna men hade inte mer detaljerad plan än så. Ser att jag går parallellt med förbjudna och att det inte är rätt, studsar tillbaka på träsket och kommer lätt rätt.

K15-K16-K17. Det är mycket mycket folk nu men jag har tillräckligt med koll för att utnyttja det till min fördel.

K18. Här blev det för mycket, för mycket av det mesta. Fladdrade men försökte styra upp. Hade dålig koll och återvände till riktning. Kom upp på en höjd och chansade på att jag gått för långt vilket stämde. Där sitter det något...hoppas hoppas.. yes. Viktigt att hålla sin bubbla hela vägen in.

Sammantaget är jag ändå nöjd med det här loppet. Tycker det var klurigt område med höjder och träsk omvartannat. Kunde lätt blivit mer bomtid än de fyra jag samlade ihop idag.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen Borås etapp 4 (2015-07-23)