Trekvällars etapp 1 (2015-06-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hammarby Sjöstad
Arrangör: OK Ravinen
Distans: 5,4 km (H35)
Sträcka: 7.58 km
Tid: 39:20
I stora drag tycker jag att mitt löptempo var lite väl defensivt (5.11/km) och jag velade lite väl mycket. Det blev inte så mycket sprintflyt som jag önskade. Att vi sprang utan lösa definitioner påverkade säkert också.

Jag ser inga större missar i vägvalet, skulle bestämt mig snabbare bara.

Mer intressant är de olika förbjudna områdena som erbjöds. Här kan man även kolla på D21-splittar, de hade samma bana. Kolla in K13-K14 till exempel. I PM finns en bild som tydligt visar att man inte får springa över vägen med spårvagnsspår, tyvärr står det "Korsa in över spårvagnsspåren" vilket möjligen kan ge motsatt budskap. Kanske är K16-K17 ännu tydligare? Man måste springa runt på ena eller andra hållet. Även om grinden (som inte finns med på kartan) till gröna innergården var öppen får man inte springa där. I D21-listan ser man att många av de bäst placerade har feta bomtider på de här sträckorna medans några andra i toppen har 20-40s bättre tider. Där gick det antagligen fel för många.

Det var i alla fall jättekul! Förlängd sprint borde gynna mig som är bättre på att springa än orientera. Tyvärr kändes det inte som att jag tog den chansen.
Dölj kommentarer (2)
Janne N: Det där med "Korsa in..." såg jag också i PM:et på nätet och fattade inte riktigt. Men sen idag på de uppsatta infolapparna vid TC och start var "In" överstruket och ersatt av "inte". Alltså "Korsa inte..."... Lite mer begripligt.
Janne N : Jag är ju dålig på det här med sprintnorm men när jag kollar min karta nu ordentligt på K16-K17 på din bana så tycker jag det ser ut som man kan springa i den där "passagen" direkt till kontrollen. Det är ju staket ritad med 1 tagg och där kan man väl passera? Behöver ju inte gå in på någon gård via någon grind heller.
Lägg till kommentar
Spara
 
Trekvällars etapp 1 (2015-06-29)