Närkekvartetten dag 3 (2015-05-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tomasboda
Arrangör: Almby IK/Garphyttans IF/OK Alferna
Distans: 8,1 km (H35)
Sträcka: 13.04 km
Tid: 122:01
Efter att ha känt mig nöjd med min noggrannhet det två första dagarna kom det mer slarv här. Bommade inte så hårt ändå men känsla är också viktig.

Redan nära K2 är jag osäker på vart på höjden jag är, ser ett litet hus vid sjön och får klarhet. Tappade inte så mycket tid eftersom jag höll igång hela vägen. Strax innan K3 kommer jag ihop med andra löpare som jag tror sprang min klass. De tvekade, då gjorde jag också det. Loopade bort 4 min för att sedan ganska enkelt plocka den. Stor osäkerhet om jag var på rätt höjd mot K5. K6, står på rätt höjd men är inte säker på det. Funderar på att vända tillbaka V men Lavfors röjer kontrollen precis nedanför. Ja så där var det.

Efter det börjar ett nytt kapitel i loppet men osäkerheten fanns kvar. Det nya var att H Lundgren nu dyker upp lite varstans. Han hade ätit in de 6 min försprång jag fått. Jag tog K7 bra ca 30 s före men bommar tagningen av K8 och stämplar precis före HL. Har flax mot K9 och rycker lite. Vill sedan nå stig så fort som möjligt och går rakt söderut. På slutet av stigen kommer jag ikapp HL som tagit en genare och snabbare väg. Försöker jobba ifrån på stigen utan att göra bort mig. Vill går runt det värsta av höjden och lyckas ganska bra. Saknar plan för tagningen men blir uppfångad av stigen på vägen ner, den hade jag inte sett i förväg på kartan. Lyckas sedan ganska bra med K11-K12. Kämpar på och är rejält trött när jag kommer ut på vägen söder om husen. Krokar på K13 och K14 gör att HL kommer ikapp igen. Sätter två segersplits på slutet som plåster på såren.

Tungt, frustrerande men ändå roligt!
Dölj kommentarer (1)
Henrik L: Såg dig faktiskt redan vid kontroll 6, var skoj att Bli omsprungen av dig lite varstans efter banan :)

Hur gör ni föresten för att lägga upp kartor, har inte riktigt fattat det?
Lägg till kommentar
Spara
 
Närkekvartetten dag 3 (2015-05-16)