Ravinenträffen (2015-04-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gålö
Arrangör: OK Ravinen
Distans: 6,1 km (H21)
Sträcka: 9.21 km
Tid: 87:47
Om man går upp sig en klass när det samtidigt byts från lång till medel blir distanserna inte så olika, igår 8, idag 6.

K1. Stigvägval till ettan lyder ett känt mantra. Körde på det och gick upp när snitslingen började ta slut. Kom upp i det som jag upplevde tydligt gula och fortsätter sedan på höjden och hittar gulhöjden nära kontrollen. Ser den när jag vänder mig om. K2 hänger han som startade precis efter mig. K3, lyckas inte hålla den diagonala riktningen men inser att jag måste mer västerut och i värsta fall bli uppfångad av tvär sluttning.

K4 ser jag direkt med avsmak på. Hur fan ska jag göra det här? Jag försöker båga mig runt sänkan men har sedan ingen koll. Är jag för långt? Eller för kort? Vet han där något som jag inte vet? Tyckte tillslut att jag hittade ett träsk och antog att det var det som ligger NO om K4 men där ser det inte ut som att jag varit. Hursomhelst var det tydligen rätt väg. Hänger en snubbe som bidragit till K4 även till K5. Tappade bara 5 min här (K3-K5) vilket jag är väldigt nöjd med. Hur borde jag attackerat K4 då? Träsken är nog det jag hade haft lättast för att hitta och använda.

K6, tassar iväg över hällarna i bra riktning och tycker jag får gulhöjden och går runt den och stämplar. K7 orkar inte mer O just där och då, väljer den snitslade stigen. Har bra hjälp av masten sista biten in. Bågar mig runt höjden mot K8, studsar innan på grönrastret och tar höjd, rätt höjd. Ser stenen. K9, ny längre sträcka. Vägval var lockande men jag gick i skogen på insidan av vägen. Sänkan efter ängen var tydligen och jag fick bägge stenarna på vägen. Fick lätt häng till K10.

Fortsatte hänga ut från K10 men släpper snart. Blir osäker på vilken höjd som är vilken, plötsligt är det folk överallt. Men vart ska jag? Jag stod tydligen framför min höjd när jag bestämde mig för att gå ut på stigen och försöka läsa in mig. Jag borde med utslutningsmetoden insett att om inte höjden framför mig är min kommer nästa vara det. Den sista av de 3-4 ska vara min. Vaskar 7 min innan jag får stämpla. Eländet var inte slut. Jag vill glida på sidan av höjden mot K12 men inser alldeles för sent att jag är för långt ner. Lägger bort ytterligare 3.30. Borde säkrat genom att gå upp på höjden tidigt.

Tog mig samman något och gör en bra sträcka till K13, fick lite hjälp av OG på vägen in också. Skulle hänga efter lite mot K14 men det gick för fort och jag stöp i backen. Man ser en liten rödstrimma i spåret vid ringkant utgång K13. Lyckas i alla fall få ihop det. K15 utan järnkoll i början, går söderut och räknar med uppfång på stig, snitsling eller i värsta fall åker eller sjö. Får snitslingen och är säker på var jag är. Planen var att gå upp och runt vid sista branten. Jag lyckades faktiskt med det men det blev lite osäkert då jag först inte var med på att jag gått runt långt ner.

Hitta ensam brant i brant sluttning är inte min specialgren. Jag vill upp på höjden först och sedan gå på riktning. Fixade även detta, och om jag minns rätt såg jag stenen innan jag klättrade ner. Löpte på mot K17 och gick ner i sänkan när jag såg den. Är vaksam när jag passerat stig-dike och ser den bakom mig innan jag blir uppfångad av nästa stig. K18 och mål!

Jag tog mig runt, det var det tyvärr många av mina klubbkamrater som misslyckades med. Man är envis som fan.
Dölj kommentarer (1)
Ågren : All heder åt din envishet! Jag ägde den förr, men inte längre ... Jag lät K4 knäcka mig.
Lägg till kommentar
Spara
 
Ravinenträffen (2015-04-26)