Gustavsbergs OK, Långdistans (2015-04-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Velamsund
Arrangör: Gustavsbergs OK
Distans: 8,1 km (H35)
Sträcka: 11.34 km
Tid: 97:38
Åter i Velamsund. Sprang långdistans här i augusti 2011, då 90 min ÖM6 över 5,4 km. Idag 97 min H35 över 8,1 km. En viss positiv utveckling tycker jag.

K1. Öppnar fint, de stora höjderna är fint avgränsade och jag kommer över på andra sidan mitt i stora sänkan och viker av mot min sten som syns ganska snart. K2 tar jag lite nojigt. Tycker att jag borde se den nerifrån men vågar inte vara säker på det, drar då upp på höjden vid två tillfällen innan jag slutligen är framme. Borde litat och läst mer på branterna på den motstående höjden. En annan förbättring skulle kunna ha varit att gå runt höjden på norrsidan istället för att klättra upp bland branterna. Osäkert även mot K3 men ett stråk med löpare från vänster leder mig rätt. Planen var lite diffust att hålla mig därnere och liksom stryka runt höjden och sedan upp. Det kändes då som det enklaste sättet. Nu tycker jag sänkan med stenen precis vid strecket kunde varit en bättre approach. Om jag nu valde nedervägen fanns det en sten där också att sikta på.

"Siktar" mot ängen men egentligen hänger jag en gubbe som jag tror ska dit. Vi var ju nära men jag hade sparat tid på att gå dit så snabbt som möjligt. Missade den första stigen men anar, fattar ändå att jag är på den andra stigen med gulhöjden åt vänster. Ser strax mina stenar och får sällskap av A. Lavfors. Han spikar K5 och jag kom in lite från andra hållet inte långt efter. Jag spikar K6 och vinner den sträckan! Kom in helt rätt och fick båda stenarna innan branten. Följer Anders till K7. Dricker vatten och saft i Velamsund.

Anders går rätt upp i backen efter K8, då väljer jag att ta stigen vid det förbjudna. Är rejält flåsig uppe på toppen och nära att gå vidare på leden istället för min stig. Lämnar stigen rätt och andra löpare visar att kontrollen ligger mycket längre ner än vad jag tänkt. -Har ni KM eller säger en löpare. Ner vid skärmen svärmar både Anders och Mattias, då fattar jag vad löparen menade. K10 såg svår ut med klar risk för bom. Försöker hålla en västlig kurs och vill hitta stigen som skär igenom. Springer över flera antydningar till stig på vägen men håller mig kall och lyckas pricka rätt. Lyckas även ganska bra med kontrolltagningen, lite tack vare andra löpare (igen).

Har både Anders och Mattias strax bakom mot K11 men jag blir osäker och de går förbi. Följer dem även till K12 (med SI-enhet ur funktion) och K13. K14 ser sådär svår ut men jag vill ju inte bara följa efter. Väljer stig, delvis pga igenkänningsmöjligheter från K10. Viker av vid den otydliga stigen, precis som planerat. Försöker hålla riktning, tycker att jag får träsket och viker ner. Ser strax Mattias komma nedanför och stämpla strax före mig.

Vi tog olika vägar ner, jag gick över ängen och upp på spåret. Kom fram till träsket som var rejält blött. Plaskade över tillslut men är osäker om jag är på rätt höjd. Läste av läget rätt och följde höjden västerut och spanade i alla sänkor tills den satt där. Först nu framför datorn ser jag det sköna vägvalet på spåret väster om det förbjudna. Det ser klart lättare ut och antagligen också snabbare.

Ute på stigarna efter K15 hjälpte jag en stackars H10 som irrat bort sig. Då passade Mattias och Anders på att smita förbi. Undrar om de tog det andra vägvalet till K15? Väl uppe på höjden försökte jag gå min egen väg vid kontrolltagningen vilket resulterade att de tog den säkert 30 s före mig. Rackarns. Försöker hålla mig kall och tar K17-K18 helt ok. Ser min chans i K19, ut på vägen och tryck på. MEN jag ville inte gå rakt österut utan gena lite. Då blev det väldigt nordlig kurs istället. Fattar väl detta men är långt ifrån säker på om höjden är min. Fortsätter fram till ett stigkors och säkrar med en sten innan jag är helt säker. K20 och in i mål vållar inga problem.

Det här var riktigt roligt. Klurigt emellanåt, ganska varierat. Lite skog, lite äng, lite löpsträcka. Centrumnärvaron på banan gav nästan lite kavlekänsla. Jag tycker dock inte banan höll långdistanskaraktär som jag känner den. Det riktiga långsträckorna saknades.

Jag är speciellt nöjd med K1, K6, K10 och K14.
Jag är missnöjd med K11, K16 och K19.
Dagens samlade bomtid blev bara 7.30
Visa kommentarer (0)
 
Gustavsbergs OK, Långdistans (2015-04-25)