Mila by night etapp 5 (finalen) (2015-03-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ursvik
Arrangör: Sundbybergs IK
Distans: 6,6 km (Pöbel)
Sträcka: 8.23 km
Tid: 56:57
Lätt strulig jaktstart, iväg kom vi men var det tjuvstart, jag vet inte? Valde det till synes udda högervalet mot K1. Såg inte mer än 2 lampor före mig, tittade inte bakåt. Kunde löpa på och det ostört. Efter det förbjudna glider vi ihop med det stora tåget. Sedan vidare mot K2 och stämplar som nr 28. En bra start!

Har lite problem med avståndsbedömningen men snurrar vidare runt boet. Har inga större problem att hänga med, benen känns pigga. Efter K9 får jag en löpsträcka och försöker avancera. Tyvärr fladdrar jag lite i mitt vägval och stämplar K10 som nr 44.

Jag följer med tåget runt det här boet också, det blir inte intressant förrän efter K15. Vi passerar väldigt nära vår sänka men fortsätter förbi till en annan reflex, många av oss stämplar, hälften fortsätter ovetande om kontrollsiffran. Ska jag stanna och se vad de andra tvekande gör? Ska jag försöka lösa det här själv? De funderar, jag fortsätter en bit framåt och blir uppfångad av stig. Jag är nog för långt fram, vänder tillbaka och möter några som ser bekanta ut. Ser snart min reflex en bit bort från den vi nyss stämplat. Jag är helt själv där, vill nästan släcka lampan och smyga iväg för att inte röja kontrollen. Jagar iväg och hoppas hinna ikapp men ser inte en enda lampa. K17 är ganska lätt i närheten av husen, det går lite svajigt. K18 går på flax, följer stigen och går på lampor och känsla. Här kunde ännu mer tid försvunnit. Bomtiden för K16-K18 blev nästan 6 min.

Får avsluta med en skön löpsträcka in mot K19 och M. Stämplar in som nr 38.

Jag är nöjd med den här insatsen. Hängningen fungerade, jag är grovt med på kartan, håller koll på riktningen hyfsat. Idag kändes benen riktigt bra och ännu mer löpvänliga sträckor hade gynnat mig. Nästa säsong kanske jag kan vara med på alla etapper.
Visa kommentarer (0)
 
Mila by night etapp 5 (finalen) (2015-03-11)