Rånässtafetten (2012-04-15)
Kategori: Tävling
Arrangör: Rånäs OK
Distans: 6,1 km
Sträcka: 4
Sträcka: 9.28 km
Tid: 94:17
Jag fick delta i omstarten tillsammans med en massa femtesträckslöpare. Tänkte från början att det är lika bra att göra sitt eget lopp. Inget häng således, de fick rusa iväg. Lugnt och säkert 1-5. I grustaget ser jag en lätt förvirrad Ågren och lite längre fram plockar Jorrit min 4a. På vägen genom gärdet låg Centrum som ett pärlband och vid 5an var jag nästan ikapp dom.
Till 6an tänkte jag ta vägen och springa på lite och tänka mindre. Tyvärr var jag inte konsekvent utan följde ett spår i snön en bit och tappade antagligen den positiva effekten av att hitta vägen snabbt. Spåret hade säkert lett mig ända fram till 6an... det gäller att bestämma sig och följa planen inte göra något däremellan. Plockningen av 6an gick annars väldigt bra.
Tuggade stig ända fram till husen och väl uppe på höjden hör jag Ågren ropa: Jorrit, här är den! Hellborg: är det 42an ni talar om? Ågren: yes! På vägen till 8an såg jag -.- tydligen gärsgård som svällt, en bra hjälp på vägen i alla fall. Hade sällskap med Jorrit till 9an, den klippte vi utan problem!
On my on then, hamnade aningens snett till 10an och famlade i osäkerhet ett tag, då dök Ågren upp, hälsade och passerade, jag tog ett annat spår som faktiskt ledde rätt till 10an. Hade bra koll på 11an.
Var inte så noggrann från 11an till vägen men kom faktiskt ut på rätt ställe. Hade bra koll ända in i ringen men fattar inte hur nära jag är, snurrar runt och har ren tur som springer på kontrollen tillslut. Lite trött i huvudet kanske? Slarvar med riktningen två gånger på vägen till stenarna.
Efter 14 hör man skrål och liv från TC vilket sporrar grymt! Fick till en bra spurtsplit vilket är det viktigaste i den här sporten.
Fick tydligen stryk av Jens med runt 7 min trots även om han gjorde en fetbom, den finns mycket att ta ikapp.
Visa kommentarer (0)
 
Rånässtafetten (2012-04-15)