PANvåren medel (2015-02-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Furuboda
Arrangör: OK-Pan Kristianstad
Distans: 4,6 km (H35)
Sträcka: 5.93 km
Tid: 47:13
H35-fest, hela 12 stycken genomförde! Efter mitt förra med den här typen av strandterräng hade jag en defensiv och försiktig inställning. INTE LÖPA IVÄG även om det är underbart snabbt emellanåt.

K1, jag börjar med att hålla koll på den stora vita gropen. Stora fläckar utan kurvbild är bra, oavsett om de är höga eller låga. Lätt osäker lyckas jag i alla fall vika in bakom gropen och hålla kursen in. K2 är defensiv, använder stig så långt det går, försöker hitta skogspartiet och gå söderut genom det. Jag är illa ut då jag inte har stenkoll men samtidigt försiktig och ser skärmen när jag passerat en höjd.

Fick fint häng K3-K5 och höll mest koll på riktningen. K6 tog jag på riktning, god sikt samt att jag bockade av de två stigarna. K7 på god sikt och riktning, där fanns det även andra löpare omkring. K8, återigen defensiv in mot sanden. Fick lite rastipanik när jag kom ut men styrde tillbaka och hittade rätt. Var försiktig även mot K9 men inte så noggrann. Jag hade gropen framför mig, mycket flängande löpare här. Jag ser en skärm högt bakom mig och kämpar mig upp, inte min. Ner igen, gropkanten och upp på andra sidan och svängde runt, där!

K10, glider ur riktning, kommer för nära havet, vänder inåt mot skog igen. Här är jag illa ute men har tur och kommer rätt på. Bra riktning mot K11, stämde av med huset vid vägen. I den här delen av banan kändes som om löparna hade sina kontroller mellan mina. Därav den skumma kroken innan K12. Fortsatte sedan och hittade rätt.

K13, långsträcka! Valde att ta norra bågen runt och gå in via gropen. En av de få gångerna på den här banan då jag använde kurvbilden aktivt. K14 låg nära cykelväg, K15 nära stig och öppet. Sprang på lite för mycket till K16 och fick vända. Hade sedan häng på de två sista.

Ett strandskogslopp utan monsterbommar, totalt ca 7 min bomtid. Det är jag nöjd med, ett steg framåt. Jag är lite defensiv och missar då en del fördelar med den öppna och ibland snabblöpta terrängen. Jag tar igen det mot mig själv genom att inte göra de största bommarna. I efterhand har jag tänkt på hur lite jag tyckte jag använde kurvbilden. Det var mycket riktning och kontrollpunkt som gällde. Självklart hade jag haft mycket hjälp av att få med fler höjddetaljer men det blev kanske lite för mycket för mig.
Visa kommentarer (0)
 
PANvåren medel (2015-02-28)