Julserien etapp 2 (2014-12-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Arboga
Arrangör: Arboga OK
Distans: 5,2 km (Ö5)
Sträcka: 8.35 km
Tid: 82:35
Efter 3 veckors förkylning var det dags att börja lufsa lite. Tänker mig mycket stig för det är lättlöpt och inte lika kraftsugande.

K1 och K2 fungerar enkelt och metodiskt. Smäller till med en monsterbom på K3. Mitt första försök var på rätt väg men jag vände i ringkanten när jag hittade en sten. Trodde jag var i andra ändan av ringen och går då SO, hittar flera stenar men ingen dubbel. Försök nummer två, söderifrån var en flopp utan tro som snabbt avbröts då jag fann mig på samma ställen som första gången. Tredje gången strikt norrifrån via en punkthöjd nära stigen var klockrent.

Hur borde jag gjort då? Idé nummer ett som gick ut på att lämna stigen vid den vita höjden var inte så dum. Jag skulle vågat lita på riktningen och ignorerat stenen bara. Ännu säkrare hade antagligen varit att ta den vita höjden direkt från K2 utan att gå via stig och sedan fortsätta på riktning. Nu fanns det en osäkerhet om hurvida jag faktiskt lämnat stigen på rätt ställe.

K4-K6 går ganska bra, K6 är den enda som jag slår Karin på! Det var ett himla bra hygge att springa på söder om K6, de hade smulat rubbet så det var bara tugga på. K7, klantigt att tillåta mig att falla ända ner till vägen i söder, klantigt att missa kontrolltagningen. K8 och K9 var snällt hängda stiglöpningskontroller.

Trist att göra en monsterbom igen men det känns som det var längesedan. Skönt att springa/röra sig igen. Kroppen svarade ganska bra och blev i alla fall inte sämre. Det blir troligen ett nytt försök nästa vecka när Julserien fortsätter.
Visa kommentarer (0)
 
Julserien etapp 2 (2014-12-07)