Novembertävlingarna lång (2014-11-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tumba-Tullinge
Arrangör: Tullinge SK
Distans: 7,6 km (H35)
Sträcka: 11.33 km
Tid: 85:25
Hoppade få chansen att löpa på idag. Var sugen på att testa gränserna lite. Hur mycket kan jag ladda på utan att behålla fokus i orienteringen. Kan jag lyckas sänka farten i svårare områden?

Öppnade lugnt men här ändå en del flax. Går upp på höjden när det blivit mindre brant, söker mig till södra delen av höjden och följer den. Gör en knix vänster för att inte komma för långt ner och springer på skärmen. Vakna HH! Tar stigen genom det gröna, över höjden, genom träsk och grönt, upp på min höjd. Fattar att jag har sänkan till vänster. Följer höjden bort och går ner mot hygget och ser sten och skärm mellan träd och löpare. I efterhand är jag sugen på stigvägvalet nedanför K10. Den stigen funkade bra igår. Under loppet såg jag inte den möjligheten alls. Tar K3 på strikt riktning.

Ironiskt nog är det riktningen som fäller mig på första långsträckan. Jag skulle gå lite lätt sydväst men det blev nordväst. Det fick jag inte riktigt ihop utan viker av på fel släpstig och nosar på förbjudna området. Skitförbannand tuggar jag på hårt på ett LÅNGT runtomvägval. Det gick ganska fort men jag hade sparring en bra bit. Lyckas ganska bra med kontrolltagningen även om hyggena gäckade mig lite.

Håller norra änden av träsket och kommer ut på stig, bockar av gul höjd, träsk och gul höjd. Mot K6 passerar jag det gröna och kommer upp på nästa höjdparti och fortsätter söderut till nästa och finner sänkan. Är försiktig mot K7, vet att jag inte kan vinna något på den kontrollen. Förutom bra riktning har jag bra längdkänsla och blickskola! Jag är nära och vrider höger och ser den.

Kör stig mot K8, genar över det flacka partiet med dikena. Söker mig söder ut när jag anat det större träsket. Fick hjälp av en annan löpare som kom upp rätt på skärmen nerifrån. Noterar sten och träsk på väg mot K9. Väljer de kända vägar och stigar på långsträckan mot K10. Vek av från hygget vid stenen, gör en lov där uppe och ser skärmen. K11 och K12 kändes klockrena. Surfade uppe på höjden, passerade stigen, följde nästa höjd bort och kommer rätt på. Byter riktning och går nära stenarna och vidare till mina dubbelstenar.

Känner mig trött och defensiv. Går runt höger, följer stigen runt höjden, ser branterna och fortsätter till nästa stig. Kroken förstår jag inte, minns det inte alls så som det ser ut. Kan jag ha svängt med stigen 90 grader utan att märka det? Fattade i alla fall att jag skulle norrut. Det var inte där jag sumpade 2 min på sträckan. Sätter K14 bra med några andra i släptåg. Släpper förbi dessa och hänger med till K15.

Det här var ett bra lopp. Antagligen min bästa prestation på långdistans den här säsongen. Precis som igår fick jag göra mitt eget lopp. Det kändes skönt att löpa iväg på stigarna och vägarna och sedan ändå kunna orientera skötsamt.
Visa kommentarer (0)
 
Novembertävlingarna lång (2014-11-09)