Och natt igen i Lilljansskogen (2014-10-23)
Kategori: Träning
Karta/område: Lappkärrsberget, Lilljansskogen
Arrangör: Lena Öhman
Sträcka: 0.47 km
Tid: 6:35
Jag visste att jag behövde träna på att hålla riktning. Kanske har jag fått några svar idag? Drift åt vänster verkar vara min grej. Har inte sett mönstret så tydligt förut så jag måste stämma av med lite gamla lopp innan jag slår fast något.

K1 kom alltså ut på stigen men var inte säker på om K låg åt höger eller vänster. Efterföljarna ledde mig rätt, till höger. K2, driver på igen. Tycker att alla andra går för långt åt höger. Det blev väldigt väldigt brant och jag fick följa med ovanför istället. Kände att jag (vi) famlade i blindo. Gick solo mot högsta höjd och försökte reda ut. Går ner mot ljuset och kommer till inhägnaden, följer den bort och tar sedan K på nordlig kurs.

K3, skiter i riktning och kör stig. Skiter i riktning. Alltså fel stig. Gör om gör rätt. K4 går faktiskt bra och jag kommer över sista stigen inte alls långt ifrån min sten! K5 på stig. K6, blev pushad runt höjden av ett stenigt parti, försökte korrigera. Är lätt osäker ute på spåret tillsammans med Anders och Camilla. De reder ut bättre än jag och jag följer. Körde stig till K7 för att fokusera på K8.

K8 visade sig vara en luring. Både jag och Anders gick i samma fälla. Efter första spåret börjar vi söka reflex. Jag såg en kombination av brant och tveksam sten och trodde jag var lååångt vänster om K8. Lite rätt i alla fall. Vi hittade snestigen ner i backen men fortfarande ingen K8. Camilla tjoade att vi måste längre ner...hm. På hennes karta upptäckte vi dubbelspåret vilket också ses på våra kartor till vänster om det vita fältet. Vi letade alltså ett spår för tidigt.

Drog iväg mot K9 också, drev även där. Tog lite spår tillbaka och kände igen mig från K7. Tillbaka igen och hittar reflex K9. En timme förbrukad och jag sprang hemåt, gjorde en ofokuserad sväng mot K17 men tror inte det var Centrums stav jag hittade. Fortsatte hemåt ändå.

Nyttig övning det här. Tyvärr är kompassgången väldigt dålig, även på träning.
Dölj kommentarer (2)
jorrit: Har du vänster tumkompass av Silva? Jag driftar ofta åt höger och misstänker att jag vrider höger handleden utåt utan att tänka på det.
Hellborg : Nästan, jag kör med Silva-planka.
Lägg till kommentar
Spara
 
Och natt igen i Lilljansskogen (2014-10-23)