Nattmedel (2014-10-16)
Kategori: Träning
Karta/område: Ursvik
Arrangör: Moa & Oskar
Distans: 4,6 km (Veteran, Distans enl GPS-klockan
Sträcka: 6.26 km
Tid: 69:30
Jag hade två syften med den här kvällen. 1) öva natt-o, 2) test av lampans funktion.

Började lite fladdrigt, lämnade elljusspåret för att strax återvända till det men då med förnyad säkerhet. K1 satt nära stig, K2 höll bra riktning och såg stenarna innan. Försökte hålla bra riktning mot K3, fick anstränga mig för att filtrera bort alla stråk och stigar men var vaken vid den viktigaste och vände vänster för att se reflexen. K4 på riktning. Höll bra riktning till K5, hoppades se storstenen på höjden men icke. Var lite osäker vart på spåret jag kom ut men då dök Stuart upp och ledde mig rätt.

Följde spår och dike till K6, höll riktning mot K7 och noterade branten på väg upp. Mera riktning till K8. Lyckades inte lika väl mot K9, stigarna förvillade mig men jag lyckades få bort dom och tror att jag såg rätt sten på vägen ner. Siktade högt mot K10, när jag sedan kom ut på spåret var jag väldigt osäker på vart jag var. Hade inte sett någon annan på hela rundan. Min misstanke visade sig stämma, jag fortsatte dock spåret tills jag var helt säker, så jävla moget.

Försökte hålla mig ifrån det gröna mot K11. Trodde ändå att jag var längre västerut när jag kom på stigarna. Korsade stigen ner i backen och kom sedan på den svaga skråstigen, såg snart reflexen. Följde skråstigen tillbaka och vek av vid högsta punkten och ner i sänkan. Där hittade jag bara en naturpassetreflex...men den kändes rätt. Stenhård riktning mot K13. Fladdrade sökandes efter stigen på höjden, trodde jag hade den några gången men den försvann igen. Spåret visar att jag inte var riktigt nära. Väl ute på vägen var jag väldigt noggrann för att inte gå in på fel ställe. När riktningen väl satt var branterna lättfunna. Tog stighjälp till K15. Där stod klockan på 60 min och jag beslöt att lufsa hemåt.

Bra natträning, väldigt mycket riktning som utlovat. Det funkade klart över förväntan. Kanske infann sig en trygghet med den snälla hängningen? Lampan gjorde sitt jobb utan att gå ner sig, också över förväntan. Alltsammans bådar gott inför Nattugglor och Mila by night!
Visa kommentarer (0)
 
Nattmedel (2014-10-16)