DM natt Stockholm (2014-09-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rösjöskogen/Hagbyskogen
Arrangör: Täby OK/Upplands OF
Distans: 4,9 km (ÖM8)
Sträcka: 7.04 km
Tid: 60:07
Idag ville jag revanschera mig för torsdagens dåliga sprint och komma på rätt spår inför stafetten på söndag.

Tog K1 bra tack vare säkert uppfångade staket. Sprang lite för långt på stigen mot K2 men kände det och vände tillbaka. Mot K3 hade jag inte riktigt bestämt mig för hur jag skulle gå efter elljusspåret. Det blev ännu mer spår, läste bra hela vägen in och Jorrit visade vägen de sista stegen.

K4-K5-K6 sakta och säkert. K7 lite obestämt, södra spåret såg lite för långt ut, det blev norrvägen istället. Använde stenen på andra sidan spåret för att vika av på rätt ställe, precis som till K8 strax efteråt. Tog högsta höjd innan K9 för att säkra läget, fick sedan hjälp av annan löpare som röjde placeringen av reflexen.

Velade även mot K10 som såg ut att var en lite svårare kontroll än de tidigare. Bestämde mig för att ta den nerifrån och hade således inte behövt ta en extrasväng i spåret. Hade ganska bra koll på vägen upp i backen, första stenfältet, sedan andra, förstod att jag låg lite högt och vände tillbaka med blicken på andra sidan branten och där satt den. Är försiktig ner mot K11, såg stenarna och spåret och sedan reflexen. Fortsatt försiktig mot K12, måste gått väldigt nära och blev uppfångad av stenarna i ytterkanten av ringen, kan acceptera den svängen.

Tycker spårvägen ser lite väl lång ut till K13, vill köra rätt igenom men undvika de värsta höjderna. Läste av flod, stig, stig och följde sedan, såg sten och flod, gled av stig och sedan reflex. Lyckade sedan med bedriften att missa snitslingen till upploppet och såg marschallerna genom skogen och vek av.

Återigen med orienteringen på rätt väg. Banan var lite lättare än vad jag trott men det kändes bara kul! Storyn om min lampa som strulat ALLA säsonger går även den vidare. Den fortsätter att gå ner till halvljus för att sedan slockna. Utmaningen of the universe: Gör en sämre lampa.
Visa kommentarer (0)
 
DM natt Stockholm (2014-09-12)