Golden Weekend lång (2014-08-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Säbybergen
Arrangör: Arboga OK
Distans: 7,4 km (ÖM9)
Sträcka: 11.29 km
Tid: 102:17
Stärkt av gårdagen och även av suget efter en längre bana valde jag ÖM9 7,4 km. I efterhand visar det sig att det var samma bana som H35 där mer än 5 pers ställde upp, där hade jag velat vara med.

K1, sakta och säkert, många som startade nära mig skulle också dit. K2, riktar in mig från gula fläcken men hittar ett lite för snabbt stråk och inser snart att jag kanske borde ha lite koll också, girar upp vänster och ser skärmen på andra sidan. Flax, bara att erkänna. K3, vill undvika hygget och håller en drivande söderkurs, siktar mot gulhöjden efter vägen, har lite sne riktning men ser skärmen efter viss tvekan. Det var många som irrade här vilket gjorde mig osäker. K4, försöker hålla riktning, kommer inte ihåg om jag registrerade dubbelstenar strax norr om K men när jag ser vägen och vänder mig om ser jag skärmen en bit upp.

K5, väljer att försöka med hygget. Hittar faktiskt släpstigen som är bättre och längre än vad jag vågat hoppas på. När vägen är slut håller jag mig på åsen söder om träsket och noterar stenarna, vrider upp mot stenpartiet och ser någon stämpla in emellan. Går söderut och upp på höjden, vet att jag ska till vänster och ser den snart.

K7 såg svår ut, grönområde, flammigt hyggområde, så kom regnet också. Trycker mig genom det gröna med kompassen i högst hugg. Ser hygge på höger och försöker hålla koll på det. Kommer rätt på gulhöjden och verifierar med grop och sten! Fortsätter genom det steniga området och drar lite och ser tillslut skärmen. K8, ser att det finns stigmöjlighet om än otydlig. Väl framme visar den sig var en utmärkt vandringsled, schysst. Är lite osmidig när jag tar mig ner för branterna, borde antagligen rundat höjdpartiet och tagit den nerifrån. Det var klart lättare att ta sig upp för att fixa K9.

K10 - långsträcka! Samma led tillbaka, samma väg genom hygget, vattenpaus på vägen. Genomför planen att från vätskan ta stigen till stenfältet, fortsätta över till andra stigen, hitta nästa stenfält och sedan ner mot skärmen. Satt klockrent. Runt K11-K12 var det ganska befolkat, vek ner från gulhöjden precis rätt, vände sedan upp mot K12.

K13 såg lurig ut men precis som vid K7 fanns det bra uppfångare. Går mot storträsket och följer det. Riktning strikt söder, ser stenfälten på höger och tillslut kommer det som jag ska passera rätt över, verifierar med grop och sten. Lyckas trots att ett stråk passerar min väg fortsätta i rätt riktning, mot stenarna. Saktar ner och finner strax min skärm. Nu var man så äntligen på väg hemåt, väljer den norra vägen. Tänker att jag ska springa så att jag ser bebyggelsen och sedan gå upp på höjden och sikta mot superstein från igår. Precis innan jag ser den känner jag igen mig, riktar in mig och fortsätter ner till min grop. K15 var precis lite jobbig som näst sista igår, med hjälp av husen styr jag mig tillslut rätt, skönt!

Åh, jag var sjukt nöjd efteråt! Inga stora bommar, ofta bra koll, ingen panik. Visst, ofta hade jag hjälp av andra löpare men det är också en sak att lära sig. De här två dagarna har skogen också varit skönt löpbar och riktigt fin. Trots lite tveksamt väder nöjt jag av tävlingarna för fulla muggar.

Nästa äventyr: Hemfosa
Visa kommentarer (0)
 
Golden Weekend lång (2014-08-24)