Golden Weekend medel (2014-08-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Säbybergen
Arrangör: Arboga OK
Distans: 4,5 km (H21)
Sträcka: 6.43 km
Tid: 68:47
Tar K1 ganska rakt på, skön start. Siktade sedan på gulhöjden mot K2 och följde stigen ovanpå. Viker av från stigen och ser snart ett träsk, tror då att det är det större som ligger öster om K2, det var det inte, jag drev rätt på K3 istället. Jag hade i alla fall fattat att gulhöjder är en bra vägledare.

Går rakt mot K4, riktar in mig vid träsket efter sista stigen. Ut på stig igen mot K4, glider av igen vid träsket, ser stenarna och kommer runt gulhöjden. K6-K7 kändes enklare. K8 såg klurigare ut. Rundade de värsta branterna och går upp vid sänkan, ser sten och träsk nedanför toppen, fortsätter nedåt och går över gulhöjden, stämplar.

Om K8 kändes bra och hyfsat säker var K9 desto svajigare. Kommer ut på den otydliga stigen och följer den lite, en dam frågar var vi är. Jag tycker branterna till höger finns där dom ska resten stämmer sämre. Går över stigen och upp på gulhöjden, försöker läsa in mig. Ser en annan dam stämpla en bit bort, kan stämma tänker jag och lommar dit, oh yes. K10-K11 går fint, folk finns också i närheten och leder mig rätt inne i ringen.

K12, försökte ladda på lite nu när tillfälle gavs. Vek av vid stenen efter träsket, fick häng in och sedan rullade tåget vidare till K13. Valde egen väg till K14, fortsatte lite längre på vägen för att hitta rak söderkurs från stigen, helt rätt. K15 blir dagens fetaste bom, drar snett på två försök men vid det andra inser jag det och girar söder ut vid träsket och hittar rätt. K16, håller mig på kanten av höjden och studsar på stigen nära stenen och går sedan rätt på.

Tyckte K17 såg sjukt svår ut, hade lite tur som kom rätt på superstein och kunde därifrån hitta den gula åsen med sten på slutet. Det kändes skitskönt eftersom det var många som vimsade runt däromkring. Där kändes det som att man var klar. Det upptrampade spåret ner mot sista stärkte den känslan MEN jag visste att det fanns en kvar. Den kändes jävulsk så där på slutet, tvingade mig ifrån spåret och hade tur som hittade den strax ovanifrån.

Jag är mycket nöjd med loppet. Den fetaste bommen är på 5 min, klart bättre än förra helgen. Har ofta ganska bra koll och uppfattar min omgivning snabbare och korrektare än annars. Mycket arbete kvarstår, riktningen är fortfarande inte att lita på till exempel.
Visa kommentarer (0)
 
Golden Weekend medel (2014-08-23)