Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Lång-KM (2022-09-25)
Lång-KM (2022-09-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ågesta
Arrangör: Centrum OK
Land: Sverige
Distans: 6,9 km
1. Bra, lagom inledningstempo, spik.
2. Inte så fort genom skogen, hittade kanske inte bästa stråken, men helt ok. Sen slarv, hamnade snett allra sista biten och hamnade ute på stigen. En minuts bom.
3. Läste fel inne i ringen och hamnade högerut. 45 sek bom.
4. Spik.
5. På väg ut från fyran tittade jag istället på trean och att jag skulle till femman. Helt ologiskt så här i efterhand att göra en sån miss men hur det än var började jag springa ner för höjden och nere i grönområdet i dalgången tyckte jag inte alls det var konstigt att det inte var ett blåvitt kärr. Sen plötsligt var jag ju mellan branterna precis nedanför femman - vad snabbt det hade gått! Tyvärr var det ju inte bara rakt upp och sen på kontrollen. Efter några minuters irrande, kisspaus med mera så insåg jag mitt misstag från fyran. Trodde dock nu att jag var ända nere på höjden söder om där jag var runt och irrade! Så jag fick inte ihop det alls, kom till en höjd med en majestätisk klippvägg där jag stog och såg ut som frågetecken när Sverker passerade (på väg till sin tvåa men det visste jag inte då) och sen Oskar som startade 9 min efter mig. Jag frågade "är du på väg till femman" och hörde svaret "femman?....nä". Fattade inget, då måste han ju vara på väg till trean!? Sprang ändå norrut i hans riktning, såg honom när han lämnade höjden där femman skulle sitta och då blev jag så klart irriterad. Hade han ljugit för mig som likt ett gråtande barn i H10 och var vilse (jag var ju 9 minuter efter honom) frågade efter i princip livräddande hjälp? Kunde inte koncentrera mig alls i mitt sökande efter femman, gick för långt ner men sen hittade jag en annan centrumit som sprang H21 av skalan att döma som hjälpte mig att hitta kontrollen.
6. Nu fanns inte mycket heder och glädje kvar. Tokbom (ca 11 minuter totalt) på femman. Kunde inte sluta tänka på Oskars fula lögn. Tog mig okoncentrerad svajigt orienterande till sexan där Sverker stämplade samtidigt.
7. Hängde på Sverker.
8. Funderade på om jag skulle hänga på Sverker eller släppa. Men fann lite inspiration av att få lite draghjälp, på stigen uppe på höjden sprang jag om för att inte bara tokhänga, det brukar ju vara rätt irriterande att han en svans när man fortfarande är "med i tävlingen" som han ju var. Jag drog ett tag, sen sprang vi parallellt med varandra i synhåll. Fick åttan perfekt, lite före Sverker.
9. Gick rakt på, bra tempo. Passerade stigen och undrade var sverker tog vägen när jag trött kämpade mig upp för höjden. På andra sidan såg jag honom på väg från kontrollen, han hade gått runt höjden, så klart mycket bättre än strax höger om strecket som jag gjort.
10. Ok men trött, orkade inte jaga ikapp sverker.
11. Gick höger om höjden, roligare att inte springa stig kände jag. Fint vägval, tyvärr var jag 10 meter från kontrollen när jag inte såg den bakom höjdkurvan och blev osäker och vände. 2 min bom.
12. Precis ute på stigen snavade jag och slog i vänster knä ovanligt hårt. Satt en minut och började gå en stund. Senare kunde jag jogga igen. Rakt på.
13. Rörig kurvbild, blev lite osäker in mot kontrollen men gick sakta och fint.
14. Ok.
15. Orkade uppenbarligen inte titta på kompassen längre.
Mål. Tänkte att spurten ska jag väl ta i alla fall, vilket jag gjorde.

Fotnot: Tog långsträckan också, vilket var en viss tröst en sån här dag.

Fotnot 2: Oskar påstod efter loppet att han hade sagt "femman....eeeeh....ja" vilket jag alltså skulle ha trott var "femman.....nä". Hur som helst väljer jag att tro att det inte var med uppsåt han ville lura mig (men lurad blev jag (inte för att det avgjorde mitt lopp på något sätt (men mitt humör))).
Visa kommentarer (0)
 
Lång-KM (2022-09-25)