Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: O-ringen 2022 Uppsala E3 (2022-07-28)
O-ringen 2022 Uppsala E3 (2022-07-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norra Lunsen
Arrangör: O-ringen
Land: Sverige
Distans: 7,3 km
O-ringen 2022. Första gången jag springer O-ringen utan tävlingsklass med tidsstart.

I startfållan förbluffas jag över att folk står i horder och läser kartan i lugn och ro före startstämpling. Jag blir lätt illamående över tanken att tjuvkolla på kartan. Så stark är min orienteringsmoral! Jag unnar mig att vika den en gång utan att kolla på mer än startpunkten, sen kör jag. Titta på kartan i förväg gjorde jag kanske när jag var H10, vuxna gör inte sånt.

K1: Säkert men bestämt tempo till ettan. Läser duktigt och får belöningen med en spik. Skönt!
K2: Läser bra men tappar lite riktningen i det gröna. Ej helt säker på var jag är på stigen så jag säkrar och springer längs med den till höjderna för att få tvåan säkert.
K3: Bra start, nu måste jag fortsätta köra lugnt. Bra i början, läser av stenen, går längs höjdkanten men när jag går över kärret har jag börjar tappa kartkontakten, tycker jag inte borde kommit fram till stigen, inser inte att jag följer den, har rätt kompassriktning men parallellar och läser på fel gulhöjder, tror jag är vid höjderna längs med strecket när jag är vid punkthöjden och tror därför jag går rakt in på kontrollen men fattar att något är fel när jag kommer upp på höjderna.
K4: Känns lite surt med en bom men kan ändå fortsätta helt okej, skärper mig och läser bra till fyran.
K5+K6: Inga konstigheter.
K7: I det flacka partiet före stigen drar jag höger men blir en rätt bra ingång längs med sänkan in till sanmkarken före kontrollen.
K8: Velar, ska jag gå höger och undvika mossarna? Bestämmer mig för höger, men inser att inte håller den rikntningen utan rakt på och ändrar mig, jag ska gå rakt. Läser in mig 1/3 av sträckan på stenblocken, fortsätter hålla godkänd kartkontakt, ända tills jag drar vänster om strecket pga slarv med kompassen. Söker desperat efter stenarna att läsa in mig på vid sista mossarna men har dragit rejält snett. Stannar upp länge utan att läsa in mig men vågar till sist springa norrut och ser höjden.
K9: Flytet är borta, tappar kartkontakten sista biten in och tar lite tid att läsa in mig.
K10: Fortsatt osäker men springer på, får på något sätt fatt i dubbel-punkthöjderna som leder mig rätt på slutet.
K11: Mycket folk här, klassisk 5-dagarsavslut med stress. Tätt med kontroller och springer till fel kontroll på slutet.
K12: Lätt kontroll nu går det fort.
K13: För fort och jag slutar orientera, får plötsligt för mig att jag är höger (öster) om höjden söder om min kontroll och springer åt fel håll.

Tävlingsovana och dåliga nerver skapade denna usla orienterare.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen 2022 Uppsala E3 (2022-07-28)