Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Värmetest runt Flaten (2021-06-22)
Värmetest runt Flaten (2021-06-22)
Kategori: Träning
Karta/område: Flaten
Arrangör: Tullinge SK
Land: Sverige
Skulle snabbt beta av en runda runt Flaten, på H40-banan på Tullinges Lång-KM som gick där i helgen. Körde för säkerhets skull i helsvart med långärmat för att få till ett bra värmetest.

Kontroll ett bjöd jag på både miss av startpunkt, snedlöpning, klättrande över nyfällda träd och lerkärr. Kände att det här inte började i vinnartempo direkt, det kändes som jag snubblade och vinglade fram redan till första kontrollen och kunde inte skylla på överhettning. Men sen hittade jag kontrollpunkten i alla fall.

Till tvåan siktade jag istället in mig på kontrollen som min kartas gamla bana hade förtryckt. Insåg detta efter att ha bommat den och stod mitt i kärret. Tvåan gick riktigt dåligt, jag snurrade runt ett tag tills jag läste in mig på röset, sen snurrade jag lite till.

Fyran hade ett fint väg-runt-om-alternativ vid den stora höjden. Men när jag väl får chans att komma ut och springa vill jag ju inte springa trist väg, så rakt på som möjligt är det som gäller. Tyvärr drog jag snett sen och kom ut på vägen och glömde helt bort var jag var, och försökte forcera Flatensjöns södra kärr innan jag tröttnade och vände om och insåg att jag var halvvägs in i solstinget, hittade senare bäcken som jag stod i en minut för att jag hade fått höra en teori i lördags från Joel via Jorrit att man ska kyla fötterna om man är överhettad. Det verkar ha hjälpt något, eftersom jag hittade fyran och femman oproblematiskt. Men vid sexan hade jag värmt på igen och insåg att tiden rann ut för mig varpå jag valde att vända hemåt för att hinna med dagens andra viktiga sysslor. Bara det att jag tog fel väg, tänkte inte på det ens när jag såg vatten på höger sida i stället för vänster. Först efter några minuters trög löpning vaknade min uppmärksamhet. Jag är bara glad att jag inte sprang runt hela Drevviken och kom till Sköndal innan detta hände.

Går det att vänja sig vid ansträngning i värme? Och den enda rimliga följdfrågan - är det värt det?
Visa kommentarer (0)
 
Värmetest runt Flaten (2021-06-22)