Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Juk-Ola str 5 (2021-06-19)
Juk-Ola str 5 (2021-06-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gömmaren
Arrangör: Löjp
Land: Sverige
Distans: 6,6 km
Sträcka: 5
Sträcka: 10.59 km
Tid: 89:13
Genomsnittlig puls: 143
Maxpuls: 166
Det ropades att Peder var förvarnad, så jag sprintade bort till växlingen. Skulle bli skönt att gå ut med god marginal till omstarten! Det visade sig att förvarningen var var en kontroll mitt på banan. Så det dröjde 35 minuter innan han kom, en tiondels sekund efter växlingen gick omstarten, så jag hamnade mitt i den.

Till ettan körde jag stigen till höger, det gick lite för fort, såg vägen och vände upp vänster. Mötte Jorrit och några andra som tagit annat vägval. Fram till stenen, men ingen kontroll där, konstigt. Var jag för långt västerut? Gick in en bit till, ner, och upp tillbaka. Såg nån som höll på med något vid marken, sprang dit och såg skärmen ligga på marken gömd under en stock. Sur på kontrolluthängaren som inte kunde hänga upp en skärm ordentligt så fortsatte jag i hettan. Detta var dömt att misslyckas. Man ska inte vara sur när man orienterar.
Tvåan tokspik, kanske kunde jaga ikapp några omstartare trots allt.
Trean... Brände ned till vägen, upp på stora stigen mellan tomterna, trodde jag. Stigen försvann och jag insåg att jag nog tagit fel, och att jag var på förbjudet område och jag var tokdiskad. En yngre förmåga hängde på mig in i mörkret. Jag kände lite dåligt samvete som förledde honom. Sen gissade jag ändå att jag kom ut på svarta vägen (vilket var bruna vägen 200 meter norrut och jag kan inte ha kollat kompassen eftersom det var 90 grader fel) jag fortsatte gissa ännu märkligare saker och vinklar och kanske var det värmen jag vet inte men hur som helst var jag nere i ett kärr (ynglingen fortfarade efter, eller jag vet inte, någon eller något förföljde mig) och sen kom jag ut på en väg som jag bara sprang och sprang på, vek av vänster och då förstod jag var jag var. Sen var det bara in på stigen och mot trean men det var inte så bara för höjden kändes så enorm mot kartan så jag måste vara fel, vände tillbaka, kom till stigen, tillbaka mot kontrollen igen, irrade lite sen såg jag den. Fortsatte till fyran, plötsligt kände jag mig riktigt risig i kistan och behvöde en toalett akut eller börja gå. Bommade fyran. Gick, sprang, gick... osv. Gled höger till femman, styrde upp mot kontrollen. Men kodsiffran var 42, inte 43 som jag skulle ha. Var på stenen strax norr om min sten. Sen efter femman kom jag plötsligt till en kraftledning, märkligt.... Aha, kontrakurs alltså! Nästan lite charmigt så här in i det rörigaste loppet i mannaminne. Jag fortsatte i gå-jogg-tempo och dålig fokus resten av loppet. Märklighet: vid nian var det en höjdkurva borta, jag märkte att det lutade rejält ned mot surdraget när jag sprang ned, senare på Livelox (kartan här ovanför) såg jag att höjdkurvan fanns där.

Bomtid 21 minuter och 10,5 km löpta på en 6,6 km lång bana. Det är ganska imponerande i alla fall.
Visa kommentarer (0)
 
Juk-Ola str 5 (2021-06-19)