Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Risig dagsform på Veckans bana (2021-06-15)
Risig dagsform på Veckans bana (2021-06-15)
Kategori: Träning
Karta/område: Nackareservatet
Arrangör: Hellas
Land: Sverige
Distans: 5,7 km
Sträcka: 7.17 km
Tid: 59:43
Genomsnittlig puls: 138
Maxpuls: 156
Dålig dagsform, kände det direkt, gick knappt att ta sig framåt. Teori: cyklat för mycket till jobbet vilket totalförstör terränglöpningen. Känner att jag har rätt bra evidens för min teori. (Tror jag i kommande avhandling kör på något i stil med att muskelfibrerna blir feldimensionerade för skoglöpning. Eller att proteinerna i muskelcellerna blir felinlärda. Låter inte det seriöst och bra? Men borde kanske googla på det först så jag inte av ren slump råkar stjäla någon annans forskarresultat.) Väl vid startpunkten kändes det ändå ok.
Men redan vid första kärret läste jag in mig på fel kärr. Sen parallellade jag mig till förvirring och 90 viktiga sekundrar försvann spårlöst. Sen gick det blandat okej och lite dålig kartläsning vilket resulterade i små misstag här och var. Inget flyt. Till sexan hade jag tjuvläst in sträckan och tänkte att ner för stora branterna går det lätt att hitta en snabb väg ned. Det gjorde det inte och sen var det svårt att känna engagemanget på väg runt sjön och sen gick jag vankelmodigt sakta upp för backen till sexan.

Här kunde historien tagit slut. Men av någon anledning taggade jag till lite av att ta sjuan utan allt för stora åthävor, så till åttan ökade jag upp tempot rejält och gick spik på. Tyvärr såg jag inte snitseln fast jag var några millimeter ifrån den så det blev en snurr där. 9, 10 och 11 gick bra. Tolvan höll jag mig för långt ned och skråade i väg halvvägs till Dammtorpssjön innan jag fattade något. Skyller på låg IQ till följd av för mycket cykelträning. (Det finns ett samband, har bara inte funnit genmutationen som är orsaken eller är även detta pga. det gamla vanliga att sadeln stasar blodet?) Kan ha varit relaterat till trötthet också, samt nonchalans gentemot kompassen. Och mot kartan. Och livets storhet etc.

Avslutade godkänt de sista fyra sträckorna i alla fall. Men för att kunna imponera på UK för att platsa i något lag på helgens stora stafett krävs betydligt mer än så här. Jag får förbereda mig att få vakta saftflaskorna åt mina klubbkompisar och annat som ju faktiskt också är viktigt i ett lagarbete.
Visa kommentarer (0)
 
Risig dagsform på Veckans bana (2021-06-15)