Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Medel-KM 2021 (2021-06-06)
Medel-KM 2021 (2021-06-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Alby-Barnsjön
Arrangör: Centrum OK
Land: Sverige
Distans: 4,2 km
Sträcka: 5.07 km
Tid: 33:46
KM brukar alltid få mig att bli övertänd. Men jag hade inga förväntningar denna gången. Det fanns inga krav, ingen nervositet eller ens några fantasier om att göra det perfekta loppet. Jag ville bara få komma ut i skogen och få ta det lugnt. Och det var exakt det jag lyckades med: för första gången på 13 år efter att jag återvänt till orienteringssporten, efter ett till synes oändligt antal försök, lyckades jag ta det helt lugnt.

Till ettan var det först snabblöpt över frisbeegolfbanan, sen uppför i skogen vilket gav mig en välbehövlig temposänkning. Jag hade hyfsat bra fokus, skråade längs höjden och tyckte att jag låg exakt rakt in upp mot kontrollen. Så här i efterhand ser jag att jag befann jag mig 2 höjdkurvor högre upp än jag trodde. Därför gick jag upp mot fel höjd. Men det var en 45-sekundersbom jag kunde leva med, och jag lyckades snabbt hitta ett bra vägval runt om till tvåan. Trean gick bra men i ganska lugnt tempo. Till fyran och femman kunde jag springa på lite snabbare utan att det kändes jobbigt och där fick jag in ett perfekt flyt som höll sig hela vägen i mål. Kronan på verket var kontroll nio där jag snittade i 6:41-tempo (källa: älskade quickroute!) och målade upp en fin båge rakt på kontrollen utan att uppleva ansträngning vare sig fysiskt eller mentalt. Ren zen-orientering! De tre följande kontrollerna 10-12 hade jag lite lägre tempo för att inte bomma bort mig i det lite svårare området vilket var oväntat förnuftigt av mig. Sista gick snabbare och till mål såg det ut att kunna gå fort rakt på men jag ville inte riskera något vid branterna och genom det sista skogspartiet så jag sprang hem på asfalten och där kände jag att det här var mitt kompletta, perfekta lopp. Inte perfekt trots bommen på ettan, utan perfekt på grund av den och vad som följde under resten av loppet.

KM-guldet är äntligen mitt och nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till.

Allt är klart.

Har jag löst gåtan orientering?

Kanske var det min sista tävling någonsin.
Visa kommentarer (0)
 
Medel-KM 2021 (2021-06-06) Medel-KM 2021 (2021-06-06)