Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: "Åggajakten/aprilskämtet 2021" (2021-04-01)
"Åggajakten/aprilskämtet 2021" (2021-04-01)
Kategori: Träning
Karta/område: Nackareservatet
Arrangör: Hellas
Land: Sverige
Distans: 2,4 km
I mitt beroende på mer orientering körde jag den gula veckans bana några dagar efter den svarta. Jag hade sett Ågrens tid på knappt 20 minuter så jag hade ett tydligt mål. För att inte göra det allt för lätt för mig (jag hade ju besökt alla kontrollpunkter och visste vilka som saknade snitsel) stack jag ut med en svag lampa när mörkret lagt sig denna 1 april kombinerat med skärtorsdag. Därav det fyndiga namnet på denna träning: "Åggajakten".

När jag kom ut i aprils allra första kyliga kväll fick jag en kraftfull flashback. Möjligen var det lite för torrt och bekvämt, men lukten av kall vårnatt tog mig direkt in i 10mila-mode. Jag hade fått förtroendet att springa en nattsträcka och det skulle jag förvalta väl varende av de 2,4 kilometrarna...

Ettan gick som smort, backen klippte jag i tre steg och egentligen borde jag släckt lampan in till kontrollen för reflexen lyste på långt håll. Tvåan gick fint, dock inte lika snabbt som förra gången. Även här reflex-sken på femti meters håll. Trean fegade jag genom att köra väg. Prestigefördel till min motståndare som bearbetade skogen, vilket tyvärr slutar i att han snurrar runt förmodligen letandes efter en obefintlig snitsel vilket jag ju inte behöver göra som har olaglig förkunskap om detta och kan skita i letandet. Nu infann sig den förrädiska avslappnade hållningen, då jag till fyran slarvade med kompassen och fick en dålig känsla när jag nådde höjden att jag var fel, så här såg inte höjden ut sist där kontrollen satt. Ändå vek jag av vänster. Vände snabbt upp mot kontrollen (som inte hängde på stenen) innan jag fortsatte till femman på berget. 90 sekunders bom. Därefter flöt det på ganska smidigt. Sexan på den välta foderhäcken satt kvar, sjuan med och målet blev en krok då jag höll för högt på höjden. I mål vann jag en orättvis seger med ett tjugotal sekunder.

Nöjd med mitt värv joggade jag hemåt bland golfbanerådjuren och de vårystra naturmänniskorna runt sjön.
Visa kommentarer (0)
 
"Åggajakten/aprilskämtet 2021" (2021-04-01)