Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Tarzans Hemlighet (2020-08-02)
Tarzans Hemlighet (2020-08-02)
Kategori: Träning
Karta/område: Forsparken Alfta
Arrangör: Alfta ÖSA
Land: Sverige
Distans: 0,5 km
Skulle bada i forsen då vi såg en skylt om "Tarzans hemlighet" vid Campingen som vi inte kunde motstå. Det visade sig vara en superspännande hinderbana OCH en orienteringsbana!

Jag sprang i patrull med en hyfsat rutinerad femåring och en ringrostig åttaåring men de skötte sig bra, jag agerade kartläsarassistent mest och fick användning av mina egenskaper som problemlösare med många bollar i luften, flexibel och driven.

Varje kontroll hade en uppgift att lösa för att få en bokstav som i mål utlovats rendera i en gåva i Campingens reception, den var vi ju rätt sugna på så vi utförde uppgifterna tämligen noggrannt för att inte stava fel. Ettan var lätt, både orienteringsmässigt och själva uppgiften (Bokstav: A), så även tvåan (L) och trean (F). Just som vi trodde detta skulle bli en enkel match så kom vi till fyran där vi stötte på patrull i form av en tangram där vi satt länge och teambuildade oss fram till bokstaven T. Därav ganska lång kilometertid till femman (104:09 min/km), som innebar hukande in i en djungelkoja med bilder på apor, tigrar och andra vilda djur (bokstav A). Målet var inte den lätta upploppsrakan jag är van vid, men knattarna forscerade hinderbanan med dödskallegrottan och klättring på lastpallar på ett parkourmässigt vis medan jag alltså sänkte laget något på spurten. Ändå 536 givande och oväntat utmanande meter. Mycket bra initiativ av Alfta ÖSA och Alftas Camping att bjuda på detta orienteringsäventyr.

Gåvan som valdes av mitt team bestod av ett fempack flerfärgade permanenta tuschpennor samt såpbubblor. Sen gick vi till forsen, som hade ovanligt högt vatten, och firade genom att bada i strömmarna.
Visa kommentarer (0)
 
Tarzans Hemlighet (2020-08-02)