Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Utan kontroller i Alby - naturpasset + ReRun (2020-05-14)
Utan kontroller i Alby - naturpasset + ReRun (2020-05-14)
Kategori: Träning
Karta/område: Alby Tyresö
Arrangör: Söders
Land: Sverige
Sträcka: 4.85 km
Tid: 55:07
Genomsnittlig puls: 126
Maxpuls: 156
Begiven till Alby för lite fräscht Naturpassande efter att ha betat av Nackareservatet några gånger för mycket på sistone. Coronatomt i serveringen på Friluftsgården. Utgick från Nyfors. Hade även med en gammal karta från 2010 för att Re-run:na en kontroll till ett nytt spännande projekt. Fint vid forsen, som alltid. Började med att sega mig upp för backen till kontrollen bredvid kraftledningen, tjugofemman. Väl framme hittade jag ingen skärm. Irrade runt efter den några minuter. Fastställde med all önskvärd tydlighet att jag var på rätt plats. Besviken. Första naturpasskontrollen jag kommer till är borta. Fortsätter till nästa. Halvvägs framme passerar jag en brant där det prydligt och ordentligt är pålat en pinne i marken med en naturpasset-skärm på med koden "H". Vad gör den här?! Ingen kan väl ha flyttat den på pin kiv? Jag fortstätter mot kontrollen som ska vara i kärret efter surdraget. Verkligen ett praktexemplar till surdrag hinner jag tänka innan jag inser att här ska ju kontrollen sitta. Men icke! Förvirringen ökar. Jag ÄR rätt. Men inser att även denna är inte här. Kan det vara så att de sålt mitt naturpass före de här kontrollerna är uthängda, det fanns ju ett annat område på en annan karta som de också sålde...men nä, de måste ju ha alla kontroller uthängda nu, det är ju mitt i maj nu ju! Fortsätter ut på stigen ner till k 15. Ingen där heller!?

Nu släpper jag detta mysterium ett tag tänker jag, och fortsätter till punkthöjden västerut i sluttningen. Den kontrollen, och efterföljande, är från en vinterserie 2010 som jag ämnar re-run:na fast på den gamla kartan som är på 15.000-del. Det går utan problem till nästa punkthöjd. Där bestämmer jag mig för att avsluta med kontrollerna 17 och 16 innan jag beger mig hemåt för en zoom-föreläsning som startar kl 13. Spikar och donar bägge kontroller, ren och skär snickarglädje, men inga skärmar så långt ögat kan nå. Hem på den natursköna stigen för att hinna.

Väl hemma ser jag efter väldigt lång tid att det står "Naturpasset 2019" på kartan.

Gåtan löst!
Visa kommentarer (0)
 
Utan kontroller i Alby - naturpasset + ReRun (2020-05-14)