Lång-KM H40 (2018-05-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ängsjö
Arrangör: Centrum OK
Land: Sverige
Distans: Långdistans
Sträcka: 7,5 km
Sträcka: 9.5 km
Tid: 60:30
Hade inte samma övertygande slappa känsla som inför Medel-KM, dessutom hade Falken sagt att jag inte skulle vinna idag så jag tänkte att jag får väl satsa på en pallplats åtminstone. Gjorde ett sjukt dåligt vägval från startpunkten, jag hatar start vid startpunkt. Men sen gjorde jag banans bästa kontroll - 2:an - vilket var skönt. Jämförelsevis hade jag 10 min/km till ettan (banans sämsta tid) mot under 6 min/km till tvåan (banans bästa undantaget spurten).
Trean gick bra, men sen hände något på väg till fyran, hybris förmodligen, och jag slutade orientera. Var något hygge som typ inte var med på kartan eller jag vet inte för jag hade ingen koll. Hamnade plötsligt på en stig med ett hus bredvid, som tur är var jag nära kontrollen i alla fall.

Femman valde jag löpning fast jag inte kände mig löpstark. Kände att det var inte läge att orientera i onödan rakt igenom just nu. Gick in och läste fel på stenen in till femman, och fast jag såg punkthöjden och jag misstänkte att det var den ovanför kontrollen valde jag att "lita på mig själv" och sprang förbi. Bom 3 minuter, positivt är att jag upplevde det som en och en halv och kunde köra vidare utan att bli knäckt. Resten gick bra och jag var skärpt. Till och med så skärpt att jag kunde sakta ned på slutet för att inte bomma de tre sista, vilket var imponerande självinsiktsfullt av mig. Fast det kändes rätt sakta tappade jag inte på det visade det sig i winsplits. En viktig lärdom.
Sjukt nog kändes det ok som lopp ända tills jag såg vad jag hållit på med på Livelox. Som sagt bra att inte bli besviken utmed banan men lustigt vad lite positiv inställning kan göra för att behålla humöret trots bommar!
Visa kommentarer (0)
 
Lång-KM H40 (2018-05-27) Lång-KM H40 (2018-05-27)