Natt-KM 2017 (2017-10-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Granskog
Arrangör: Centrum OK
Land: Sverige
Distans: 7,5 km
Mitt sista natt-km i H21. Eller, det berodde på om jag vann eller inte. (Eller om jag nästa år inte alls vill springa H40 fast jag får bli gubbe om jag vill.) Jag vann inte, men det var lika härligt ändå. Natt är alltid natt. Hade varit sjuk en vecka i en rejäl mancold, och tänkte att jag som precis blivit frisk kanske inte skulle orka så mycket. Men vilken boost förkylningen hade givit mig. Jag kunde springa hur fort jag ville utan att känna tillstymmelse till trötthet. Nu kunde jag ju inte springa hur fort jag ville, för jag skulle ju inte hinna orientera då. Men ändå!

När starten gick hade jag glömt tända lampan så första 50 metrarna sprang jag och fipplade med det. Sen försökte jag passa kartan men insåg att jag inte hade nån kompass att göra det med. I fem sekunder sprang jag och tänkte om jag skulle springa natt-km utan. Sen vände jag om och sprang tillbaka till startpunkten. Där låg inte min kompass, men efter lite meck med intrasslade si-pinnar fick jag låna Jannes planka. Tillbaks till startpunkten. Där sprang i min uppstressade tillvaro rakt ut i skogen efter Anders Lavfors som ju sprang en helt annan bana än jag. Till slut fick jag ordning på grejerna och kunde börja orientera.

Det gick bitvis riktigt bra, men slarvade allt för mycket och gjorde flera små missar in till kontrollerna. Sjuan är jag mest nöjd med, behöll kartfokus och riktning, var 12 sekunder efter klubbmästarn. Bommade åttan ganska rejält när jag drog rejält snett till kraftledningen. Där gick joel ikapp och om. Sen när Oskar G kom ikapp mig på slutet blev jag helt stressad och började tappa allt fokus. Tror han också blev lite distraherad för han bommade också. Sen dog hans lampa, samt reservlampan, och vi höll ihop till mål. Där väntade ett bastu och vickning i Järfällas klubbstuga. Lyx-nattorientering!
Visa kommentarer (0)
 
Natt-KM 2017 (2017-10-13)