Luffarligan (2017-08-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet
Arrangör: OK Ravinen
Land: Sverige
Distans: 5,5 km
Jag var inne i stan på morgonen och såg några gubbar i Hornstull. En hade TÄBY-jacka på sig och då slog det mig: Onsdag förmiddag – Luffarligan! Kollade var det var: Hellasgården! Jag som var tvungen att ställa in kvällens pass fick nu en ny möjlighet som skänk från ovan!

Joggade till Ravinens klubbstuga och tog långa banan, hade väl storhetsvansinne. Den var förvisso bara 5,5. Det var regnstänk i luften och skogen var helt perfekt när jag joggade iväg från startpunkten.
1. Tog det lugnt och försökte gå rakt, kom rakt på kontrollen! Fel kodsiffra?!? Hade dragit lite höger.
2. Kan det här området lite för bra vilket ledde till slarv i kartläsningen ("den här branten hittar jag till utan karta") och vips så bommade jag.
3. Stannade av 50 meter före kontrollen och vände om ända till stigen.
4. Bommade 3-4 sekunder in till kontrollen vilket jag anser försumbart i de här sammanhangen.
5. Hade nu blivit riktigt uppvärmd och hade bra fart: "Definitivt sträckseger" tänkte jag när jag stämplade. Sånt är ju aldrig bra att tänka.
6. Stannade av alldeles för tidigt precis som jag gjorde till de tre första kontrollerna. "Va fan är det jag håller på med" tänkte jag i det läget.
7. Gjorde grövsta möjliga parallellfel, om det ens kan räknas som det. Snarare felinläsning: Från sexan läste jag in mig från tvåan och siktade ut på stigkorset. Blev ju bra ändå även om det tog tid innan jag fattade vad jag hade gjort. Resten gick fint även om min dåliga kondis började märkas nu.
8. Tänkte gå höger på stigen om kärret. Gick vänster.
9. Gick bra ända tills jag kom in i det snåriga området (innanför beståndsgränserna vid kontrollen) och jag såg en sten. "Rastipanik" utan att ens ha sett en Rasti... Det var ju den nordöstra stenen jag sprungit till, vände upp och irrade genom snåret ett tag innan jag tog den. Faktum är att det här var den kontrollen jag uppskattade mest på hela banan, just för att den var i ett snår så hade jag aldrig haft den förut! Jag fick O-ringenvibbar och allt kändes fint.
10. Nu började jag känna av kramp i vaden (finare ord för gubbvad). Sänkte tempot men gick otroligt rent på kontrollen.
11. Rent gick jag inte till 11:an. Tyckte jag vakade noga över kompassen men icke. Tänkte faktiskt den klassiska tanken "hmm, kanske är malm i berget här eftersom jag drog så snett". Har aldrig varit malm i berget förut där så det var ju märkligt i så fall.
12. Gick fint.
13. Gick mindre fint.
14. Kom på mig själv att börja gå 20 meter före målstämpeln. Måste jobba på tävlingsinstinkten lite tror jag. Om nånting är tävling så är det ju Luffarligan!

Grymt bra bana som kändes "ny" med tanke på att jag sprungit i det här området 90 av de 100 senaste gångerna jag varit ute och tränat!

Slutsats: Lyckas jag bara att inte stanna och leta efter skärmen 100 meter före kontrollen så är jag fulländad orienteringstekniskt.
Visa kommentarer (0)
 
Luffarligan (2017-08-16)