Medel-KM (2017-06-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Högdalstoppen
Arrangör: Centrum OK (Linus+Falken)
Land: Sverige
Distans: 4,3 km
Stockholms mest utmanande terräng så här års. Monstruösa taggbuskar, meterhöga brännässlor och björnlokor. Detta på ett underlag av skräp och skrot. Och vetskapen att när som helst kan man trampa på något vasst som perforerar gummisulan och ens fot. Rädslan att få men för livet är ständigt närvarande.

Det är det som gör det så spännande att springa runt Högdalstoppen sommartid.

Jag fick starta först för att barnen väntade i mål. Precis som förra årets Medel-KM. Vis av erfarenhet, och med min dåliga kondis i åtanke, satte jag ingen press på mig själv att leverera ett bländande toppresultat. Men jag ville ta mig runt.
Till ettan passerade jag rakt genom någons vardagsrum i en bosättning på en klipphäll, som tur var ingen hemma. Bommade lite lagom men fick tvåan fint rakt på. Sen tuffade det på lite halvrisigt. Vid Högdalstoppen hade banläggarna lagt ett pärlband av kontroller genom Stockholms absolut värsta terräng. Men det enda jag stördes av var att jag inte hade dubbskor, för jag halkade runt rätt mycket på de fuktiga branterna. Annars var det ju bara roligt med lite utmaning. Det var äventyrligt och djungellikt, och frågan var om man skulle komma ut blödande eller något brutet ben. Men det gick bra, och resten var ren glassar-orientering. Vid en brant passerade jag ännu en bosättning, och två män stod och såg på när jag spikade kontrollen utan att riktigt fatta vad jag höll på med. Resten var glassigt ända tills sista kontrollen som var lodrätt upp för den högsta av Högdalsfjällets toppar. Jag är glad att det inte var mer upp och ned men att gå hela upploppet - 150 meter på 2.38 minuter - kändes ju inte så imponerande. Däremot var utsikten i kvällsolen storslagen.
Visa kommentarer (0)
 
Medel-KM (2017-06-13)