Lång-KM (2017-06-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gömmaren
Arrangör: Centrum OK (Henny & Malin)
Land: Sverige
Distans: 9 km
Fin bana av Henny och Malin i Gömmaren, länge sen jag sprang där så det var roligt. Första tre kontrollerna gick det bra förutom att en vitklädd man stod med kamera nära tvåan, jag tittade upp på honom snett till höger exakt i det ögonblick kontrollen annars skulle befunnit sig i vänster del av mitt synfält. Så det blev ju en krok. Hoppas den vitklädde fick riktigt bra bilder!
Till fyran valde jag att gå vänster om sjön. Tyvärr är "slicka strecket" en så stenhårt inpräntad ryggradsreflex att jag sökte mig till närmsta streck, vilket var det mellan 7an och 6an. Så jag sprang mot 6an istället för 4an. Bommade 6an dessutom inne i ringen. Sprang ut på stigen för att läsa in mig. Då kom det en som startat långt före mig, så jag börjar ana oråd.... När jag tagit kontrollen och läser in nästa sträcka fattar jag mitt misstag. Jag får en hygglig straffrunda: 6-4-5-6 innan jag fick fortsätta till 7an.
Resten går ganska prestigelöst och trivsamt fram, vid femman kommer Nylund och Falken ikapp och de håller ett lagom tempo. Hänger till sexan, sen testar jag att ta eget stigvägval men springer lite för fort på stigarna. Och straffrundan satte sina spår. Vid 11an är jag helt slut, släpper klungan och går de två sista hem. (Vid 12:an ser jag plötsligt en gestalt med rött pannband springa från kontrollen och uppenbarelsen tror jag är falken. Jag hade gått lika snabbt som han sprungit! (Och troligen bommat...) Plötsligt får jag ny mental energi! Orkar dock inte springa något mer för det.)
Visa kommentarer (0)
 
Lång-KM (2017-06-06)