Veckans bana v. 43 (2016-10-19)
Kategori: Träning
Karta/område: Flaten
Arrangör: Skogsluffarnas OK
Land: Sverige
Distans: 4,9 km Tid: 45:33 min
Hade fortfarande kvar årets hittills största träningsvärk i benen efter sprinten för 5 dagar sedan. Jag springer ju nästan aldrig sprint eller ens på hård platt mark längre, så varje gång det händer blir kroppen chockad. Men jag var tvungen att komma ut i skogen idag, så jag sprang vid Flaten. Det var skönt.

Ettan kändes som att den hängde väldigt långt söderut längs brantkanten. Till tvåan såg jag inte branten när jag gick upp på höjden, och trots koll på kompassen drog jag rejält snett. Trodde jag. Nu kan jag se på gps-spåret att ettan hängde fel och att jag hade fel utgångspunkt till tvåan och gick inte snett, utan parallellt med var jag trodde jag var. Kom således upp på fel höjd söder om kontrollen. Tappade ett par minuter.

Väl vid tvåan hörde jag en eller två hundar börja skälla 70 meter bort och blev lite ofokuserad, och på väg till trean lät en av hundarna verkligen som Baskervilles hund, ett riktigt gläfsande hungrigt monster, varpå mattes röst lät lite hysterisk. Detta ser man på gps:en som att jag springer i en båge med punkten för den kampsugna hunden som epicentrum. Jag bara väntade på att höra hunden komma efter mig. Min självbevarelsedrift/skräck tillät mig att "ögonstämpla" på 50 meters håll på trean för att därefter vika ner mot fyran illa kvickt.

Sedan rullade det på stabilt i behagligt tempo. Vid åttan gick jag in mot kontrollerna efter branterna, och tänkte noga på att försöka vika upp tidigt mot sänkan för att inte komma nedanför kontrollen, det är så lätt hänt. Men det blev så ändå, kom ända ned till stigen innan jag vände upp. Vid nian gjorde jag ett lite dumt rakt-på vägval genom det grönblå, men jag hade lite flyt och kom rakt på kontrollen.
Mellan 11 och 12 hittade jag en grävling (pilbågetavla) som jag var tvungen att ta en selfie på.

Resten gick ganska bra men inte så fort. Formen kändes inte 100%, var lite seg. Men blev ändå ett rätt bra pass på ca 10 km totalt. Höstlunken närmar sig..
Visa kommentarer (0)
 
Veckans bana v. 43 (2016-10-19) Veckans bana v. 43 (2016-10-19)