Angarnsdubbeln Medeldistans (2016-08-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nygård
Arrangör: Täby OK
Land: Sverige
Distans: 4,7 km Tid: 48.54 min
K1: Tror att jag ska missa min start start så jag stressar dit ända hemifrån köksbordet, hinner med 5 minuters marginal men lyckas inte varva ner. Därav hjärnsläpp vid startpunkten då jag går in vänster i det gröna istället för runt om höjd+grönområde no. 2 till höger. Rakt på kontroll men sakta.
K2: Här borde jag försöka lugna ned mig men fortsetter stressa på. Vilket resulterar i en helt oplanerad hängning av en juniorlöpare upp på berget. Springer snett höger men läser korrekt av branten på det gula precis innan jag kommer ut på stigen, men får ändå inte alls ihop att jag är på stigen. Först tänker jag rätt och springer vidare på stigen, men får för plötsligt för mig att jag istället är på stigen rakt norr om 3:an, och jag vänder om. Kommer tillbaka och försöker gå in mot kontrollen men inser att jag hade rätt från början. Vänder återigen på stigen och tar 2:an. 5+ min bom.
K3: Tänker gå rakt på kontrollen, men drar ut på stigen. Tänker igen gå rakt på kontrollen från det gula. Förstår att jag sprungit förbi det gula och är på höjden norr om kontroll 3. Tänker igen gå rakt på kontrollen, igen. Drar riktigt snett antagligen ser jag någon människa och tror det finns en kontroll där som stämmer med min kodsiffra. Det gör det inte. Bara fyra stenar. Efter den dryga minutbommen stämplar jag kontrollen och stannar upp helt...
K4: Ställer mig och tänker några sekunder för mig själv: "Om jag fortsätter stressa vidare nu kommer jag bara tokspringa i kors och tvärs, det är inte värt det för då kan jag lika gärna gå hem. Nu tar jag det sakta och fokuserat så kanske det kan bli lite kul till slut". Klokt av mig: jag vinner H21 och blir hyllad som hjälte!
Nej men jag springer med sänkt fart mot fyran, en stabil kompasskurs. Kärret jag passerar tycker jag är till höger om mig så jag svänger svagt höger, men jag fångas upp av nästa kärr och tar lätt kontrollen. Skönt.
K5: Går rakt och fint, drar lite till höger men precis före kontrollen kommer plötsligt en gammal vän jag inte sett på flera år springande och leder mig helt omedvetet in på kontrollen.
K6: Därav högerkroken på sexan, jag inser efter ett tjugotal meters förföljande att vi springer olika klasser så jag rätar upp min linje rakt på kontrollen.
K7: Drar ännu en gång lite snett på kompasskurs. Men denna gång kan jag läsa in mig på höjdkurvorna (överkurs) och rätar upp till kontrollen. Jag inser att jag lyckats skärpa till mig från bommarna på K2 och K3 och ryggdunkar mig själv hårt.
K8: Alla vet vad som händer om man börjar ge sig själv cred under ett lopp. Självklart tappar jag fokus, drar snett, hamnar ute på stigen utan min intention, så jag straff-ökar tempot och springer förbi stigkorsningen utan att reflektera förrän efter 100 meter av "vilken konstig riktning den här stigen har". Nåja, jag springer norrut mot kontrollen och det går bra.
K9-K11: Det kommer ikapp ett par H21:or och det blir lite snabba korta kontroller.
K12: Nu har jag fått upp flytet, drar ifrån en som var ikapp och gör min snabbaste sträcktid.
K13: Ner bara, den tomtfärgsliknande hygget skrämmer mig icke. Ute på fältet är jag lite slut i skallen av tempohöjningen, därav kroken. Sakta men säkert upp mot kontrollen.
K14,K15: Går bra.
K16: Lagom till slutet har jag alltså börjat få in flytet. Men vad är väl en medeldistans i Vallentuna?
Visa kommentarer (0)
 
Angarnsdubbeln Medeldistans (2016-08-27) Angarnsdubbeln Medeldistans (2016-08-27)