Långhundradubbeln Långdistans (2016-08-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hjälmsta Långhundra
Arrangör: Långhundra
Land: Sverige
Distans: 10,2 km Tid: 89:16
Ett rätt ojämnt lopp med en rejäl bom och inte något vidare flyt. Men kul att springa H21 och fint i skogen, typisk Upplandsterräng med både fina höjder och mossar och en del bröt.

K1: Kommer inte bra in i loppet då jag tappar den lilla stigen direkt och senare glider iväg på fel stig och inte har nån riktig koll. Finner mig som tur är snabbt och hittar ettan.
K2: Får häng på en snabb Rodhenlöpare till tvåan
K3: Fortsätter hänga och han går fort men krokigt.
K4: Hänger av mig själv och går längs hyggeskanten och bestämmer mig för att gå höger om det stora blå, det går ok, jag har inte total koll och inte heller total fart.
K5: Här går det bättre, skärper till mig och har koll hela vägen.
K7: Inga problem fram till vätskan på stigen. Sen börjar det. Jag kommer in i det gröna och gör en 90 gradig sväng och märker det inte uppenbarligen. Kommer ut på hygget och tycker att jag borde vara där strax norr om kontrollen. Tänker att jag på något sätt är nordöst om kontrollen. "Skitkonstigt". Blir stående ett bra tag och försöker läsa in mig. Till slut lyckas jag och då går det bättre. Bom ca 6.50 min. Tänker att jag har gått rätt stabilt innan så jag repar nytt mod.
K8: Följer diket en bit men det var lite bökigt att springa där så skiter i det, ganska tydliga höjder sen, även stenar och grönområdet är lätt att läsa på så det löser sig rätt bra.
K10: Tänker följa strecket trots det grönstreckade, där jag drar lite höger om utan att märka det. Tycker dock att det aldrig kommer något bröt, men när jag läser in mig på höjden med stenarna halvvägs (en bit höger om strecket) fattar jag att jag dragit lite snett men det var kanske lika bra. Kör släpstigen en bit och enkelt på kontrollen tack vare tydliga beståndsgränser.
K11: Grönt men ganska lätt tack vare kärret och gulhöjden.
K12: Orkar inte kolla ev. vägval kör rakt på genom det gröna. Drar lite höger och läser in mig vid stigen, springer via höjden och sen vänster. Börjar bli trött i huvet, känslan av att inte styra själv utan bara springa på blir påtaglig.
K13: Läser bra men på det flacka drar jag vänster och när jag ska in till kontrollen måste jag skylla på seghet i skallen här med, men bara en liten sväng.
K14: Går fint större delen men glider för långt ner i sluttningen och har dålig koll, för jag tror jag är på höjdspetsen 100 m norr om kontrollen när jag i själva verket är på sluttningen nordväst om.
K15: Går bra, håller på gå vänster om kontrollen men ser grönklädda funktionärer vid radiokontrollen.
K16: Går fort och bra.
K17: Går snett ut från kontrollen.
K18: Näst sista. Nästan spik. Men går ut på åsen och viker inte ned vänster till kontrollen.

Klart mer utmanande orientering än förra lördagens succélopp. Det var kul orientering och en bra skog. Måste lära mig hålla uppe farten i skogen, i sån här terräng behövs det verkligen. Idag var jag tydligt inte heller tillräckligt skärpt. En storbom på mitten och många små bommar i slutet = bomtid 10.54 min.
Visa kommentarer (0)
 
Långhundradubbeln Långdistans (2016-08-21) Långhundradubbeln Långdistans (2016-08-21)