KOF Vildmarksmedeln (2016-08-01)
Kategori: Träning
Karta/område: Bolleberget
Arrangör: Rehns BK/Göran Winblad
Land: Sverige
Distans: 4,8 Tid: Lång (ett år)
En mix av två träningspass på samma bana, 24 augusti 2015 och 1 augusti 2016. Banan är en av "King of the Forest" som finns att hitta på http://www.goranwinblad.se/kof och denna bana är utmärkt med tydliga orange snitslar. Jag kan rekommendera att ta en runda för den som befinner sig i trakten, mycket bra initiativ!

Tyvärr kunde jag inte prestera alls vare sig förra året eller i år. Röda spåret är det senaste, sprunget en några dar efter O-ringen i Sälen. Det kändes segt och trögt att springa, jag var ovan vid den vresigare Hälsingländska terrängen, och orienteringen gick jättedåligt och eftersom jag hade en ivrig badsugen en som väntade vid badplatsen vid den otroligt fina Bolletjärn så avbröt jag efter ett par kilometers irrande...
K1: Kändes segt men gick ok.
K2: Samma här.
K3: Här börjar jag läsa helt fel ut från kontrollen och följer höjden och tror jag är på den nedre. Fråga mig inte hur jag tänkte, men jag inser detta och går sedan rätt.
K4: Ojoj. Här vet jag inte vad jag håller på med, kollar på kompassen men uppenbarligen inte så bra. Passerar ett par stigar men vet att de är bortplockade på kartan. Kommer upp på en höjd och tror att jag är på höjden nedanför 5:an, så jag går lite höger och tycker att jag borde vara vid 4:an, men det stämmer inte helt. Fattar efter en stund att jag dragit snett men inte hur snett, försöker springa mot där jag tror 4:an är men läser in mig på kärret. Går upp på höjden och inser att jag är nära femman, hittar den och springer tillbaks till sjön och badar.

Ett år tidigare, nästan. Inga barn som väntar denna gång. Har parkerat där blå spåret slutar och gått upp för berget i "pelarsalen" av tallar och tittat på utsikten samt sett målsnitseln nära toppen av Stora Bolleberget. Sprungit ned genom den fina tallskogen till den vackra tjärnen. Så fin skog!
K5: Börjar med femman före fyran. Inga konstigheter.
K4: Går lite till vänster, sen på.
K6: Går fint ända tills västra hörnet av det gröna och beståndsgränsen. Blir nog lite förvirrad av nån stig som jag dumt nog följer ett tag och går alldeles för högt. Kommer bort till höjden vid vänstra kanten av kartan och tror av spåret att döma att jag är vid stenen ovanför kontrollen. Men det är jag ju inte. Irrar runt en stund innan jag fattar mitt totalfel. Lyckas ändå inte ta kontrollen utan överger den och satsar på sjuan istället.
K7: Läser in mig på branten norr om den stora sängkan ("dalen") och spikar så gott jag kan. Läser på stenarna. Fin utsikt över vad jag tycker som typiskt Hälsingländskt skogslandskap.
K8: Lyckas skärpa till mig och gör banans bästa kontroll hittills.
K9: Den här var ju också bra.
K10: Gör nån grej mitt på väg till kontrollen men annars bra.
Här börjar jag känna att tiden runnit ut så jag springer tillbaks, men känner att jag måste tillbaks hit för det var fin skog.
Visa kommentarer (0)
 
KOF Vildmarksmedeln (2016-08-01) KOF Vildmarksmedeln (2016-08-01)